Maincoon

Maine Coon katten: Het grootste kattenras ter wereld

Kennismaking met Maine Coon katten

Als je op zoek bent naar een gezellig huisdier dat je leven kan verrijken, dan is een Maine Coon kat misschien wel het perfecte ras voor jou. Deze katten hebben een imposant voorkomen, een vriendelijke persoonlijkheid en zijn bovendien het grootste kattenras ter wereld. Maar wat maakt deze katten zo speciaal en waar moet je op letten als je er een wilt adopteren? In dit hoofdstuk geven we je een introductie tot de wereld van de Maine Coon katten.

De Maine Coon kat is een kattenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten, en meer specifiek uit de staat Maine. Het ras ontstond uit de kruising van lokale katten met katten die door zeevaarders uit Europa werden meegebracht. Hierdoor heeft de Maine Coon kat een unieke mix van Europese en Amerikaanse genen, wat resulteert in een unieke verschijning en persoonlijkheid.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Maine Coon kat is hun formaat. Deze katten kunnen wel 10 kilogram of meer wegen en hebben een lange, zware staart en grote poten met plukjes haar tussen de tenen. Hierdoor hebben ze een imposant voorkomen, maar in werkelijkheid zijn het vriendelijke en sociale katten die graag knuffelen en spelen.

Als je overweegt om een Maine Coon kat te adopteren, is het belangrijk om te weten dat deze katten een speciale verzorging nodig hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld behoefte aan veel beweging en hebben ze vaak een gevoelige maag. Het is daarom belangrijk om hoogwaardig kattenvoer te geven, zoals de merken die verkrijgbaar zijn bij Pawsource.nl. Hier vind je niet alleen voer van topkwaliteit, maar ook speelgoed en kattenaccessoires zoals tunnels, die perfect zijn voor de speelse Maine Coon kat.

In het volgende hoofdstuk gaan we dieper in op de geschiedenis van de Maine Coon kat en hoe het ras zich ontwikkelde tot het grootste kattenras ter wereld.

1. Geschiedenis van Maine Coon katten

Oorsprong en evolutie van het ras

De Maine Coon kat is een ras met een lange geschiedenis. Hoewel de oorsprong van het ras niet helemaal duidelijk is, zijn er verschillende theorieën over hoe de Maine Coon kat is ontstaan.

Een veel voorkomende theorie is dat de Maine Coon afstamt van katten die door Vikingen naar Noord-Amerika zijn gebracht. Deze katten zouden vervolgens hebben gekruist met katten van Europese kolonisten. Een andere theorie is dat de Maine Coon afstamt van katten die door kapiteins van handelsschepen naar Noord-Amerika zijn gebracht.

De naam "Maine Coon" komt van de staat Maine in de Verenigde Staten, waar het ras voor het eerst werd erkend en gefokt. Het ras werd voor het eerst tentoongesteld in 1861 op de Crystal Palace in Londen, maar het duurde tot 1895 voordat de eerste Maine Coon werd geregistreerd bij een kattenvereniging in de Verenigde Staten.

De Maine Coon kat heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en veranderd. In de jaren 1950 werd het ras bijna uitgestorven, maar dankzij een toename van de populariteit en gerichte fokprogramma's, is het ras sindsdien weer gegroeid en bloeit het.

Tegenwoordig worden Maine Coon katten gewaardeerd om hun vriendelijke karakter, speelse persoonlijkheid en unieke uiterlijk. Het zijn grote, imposante katten met lange, zachte vachten en pluizige staarten. Hun grote omvang en vrolijke persoonlijkheid maken ze populair bij kattenliefhebbers over de hele wereld.

Populariteit in de Verenigde Staten

De Maine Coon kat is van oudsher een populair ras in de Verenigde Staten. Het ras werd voor het eerst geregistreerd bij een kattenvereniging in de Verenigde Staten in 1895 en sindsdien is de populariteit van de Maine Coon alleen maar toegenomen.

Tegenwoordig staat de Maine Coon kat bekend als het grootste kattenras ter wereld en is het een van de populairste rassen in de Verenigde Staten. Het ras heeft veel loyale fans vanwege zijn vriendelijke karakter en unieke uiterlijk.

De populariteit van de Maine Coon kat heeft geleid tot een toename van de fokprogramma's en de beschikbaarheid van het ras in de Verenigde Staten. Er zijn tal van fokkers die zich specialiseren in het fokken van Maine Coon katten en er zijn ook veel opvangcentra en asielen die zich richten op dit ras.

Als gevolg van de populariteit van de Maine Coon kat zijn er veel verschillende kleuren en patronen beschikbaar. Hoewel de traditionele kleuren zwart, rood en zilver nog steeds populair zijn, zijn er nu ook veel meer exotische kleuren beschikbaar, zoals blauw, crème en lavendel.

Kortom, de Maine Coon kat is niet alleen het grootste kattenras ter wereld, maar ook een van de meest populaire in de Verenigde Staten. Met zijn vriendelijke karakter en unieke uiterlijk is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen verliefd zijn geworden op dit ras.

2. Fysieke kenmerken van Maine Coon katten

Grootte en gewicht

De Maine Coon kat is ongetwijfeld het grootste kattenras ter wereld. Het ras staat bekend om zijn indrukwekkende grootte en imposante uiterlijk. Volwassen Maine Coon katten kunnen wel tot 1 meter lang worden, van kop tot staart, en kunnen een gewicht bereiken van 4,5 tot 11 kilogram.

Het is belangrijk om te weten dat de grootte en het gewicht van een Maine Coon kat afhankelijk kunnen zijn van verschillende factoren, waaronder de genen, voeding en leefomstandigheden. Mannetjes zijn meestal groter dan vrouwtjes en hebben een grotere kop en bredere borstkas.

De grootte van de Maine Coon kat is niet alleen indrukwekkend, maar het ras staat ook bekend om zijn lange, dikke vacht en pluizige staart. Deze kenmerken hebben zich ontwikkeld om de katten te beschermen tegen de koude winters in het noordoosten van de Verenigde Staten, waar het ras oorspronkelijk vandaan komt.

Hoewel de grootte van de Maine Coon kat indrukwekkend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het ras ook bekend staat om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn over het algemeen sociale katten die goed overweg kunnen met andere huisdieren en kinderen.

Vacht en kleuren

De vacht van een Maine Coon kat is een van de meest opvallende kenmerken van dit grote kattenras. Ze hebben een lange, dikke vacht die hen beschermt tegen de koude winters in hun oorspronkelijke leefomgeving in het noordoosten van de Verenigde Staten.

De vacht van een Maine Coon kat is zacht en zijdeachtig en kan in verschillende kleuren voorkomen. Het ras staat bekend om zijn tabby-patroon, dat strepen of vlekken van verschillende tinten bruin, grijs en zwart bevat. Andere kleuren die voorkomen zijn effen wit, zwart, rood, crème en blauw. Sommige Maine Coon katten hebben ook een tweekleurige of driekleurige vacht.

Het onderhouden van de vacht van een Maine Coon kat vereist wat extra aandacht en verzorging. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen om klitten te voorkomen en de vacht gezond en glanzend te houden. De vacht van een Maine Coon kat kan ook gevoelig zijn voor klitten en vilt, vooral rond de oren en de staart.

Naast de vacht heeft de Maine Coon kat ook opvallende pluizige staart. De staart kan zo lang zijn als het lichaam van de kat en heeft een pluizige uitstraling die lijkt op een plumeau. Dit is een ander uniek kenmerk van dit ras.

Oren en ogen

De oren en ogen van een Maine Coon kat zijn een ander opvallend kenmerk van dit kattenras. Hun grote oren zijn breed aan de basis en worden smaller aan de punt, en hebben meestal kwastjes van haar op de toppen. Deze kwastjes zijn een typisch kenmerk van het ras en geven de Maine Coon kat een unieke uitstraling.

De ogen van een Maine Coon kat zijn groot en expressief, en hebben meestal een ovale vorm. De kleur van de ogen kan variëren van groen, goud, blauw of een combinatie van deze kleuren. Het is niet ongewoon dat Maine Coon katten heterochromie hebben, waarbij de twee ogen een verschillende kleur hebben.

De oren en ogen van een Maine Coon kat vereisen niet veel extra verzorging, behalve regelmatige reiniging om vuil en vuilophoping te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling of een onaangename geur. Als je veranderingen opmerkt, raadpleeg dan een dierenarts voor advies.

3. Persoonlijkheid en temperament van Maine Coon katten

Intelligentie en speelsheid

Maine Coon katten zijn niet alleen groot en majestueus, maar ook intelligent en speels. Ze staan bekend om hun nieuwsgierigheid en hun vermogen om complexe taken uit te voeren. Dit maakt hen een uitstekende keuze als huisdier voor gezinnen en mensen die houden van interactie met hun huisdieren.

Maine Coon katten zijn vaak zeer sociaal en vinden het leuk om deel uit te maken van het gezin. Ze zijn meestal vriendelijk en zachtaardig van aard, en hebben een hoog niveau van tolerantie voor kinderen en andere huisdieren. Maine Coon katten hebben ook de neiging om hun eigenaren te volgen door het huis, en zullen vaak gezellig naast hen komen zitten om aandacht te vragen.

Naast hun intelligentie en sociale aard zijn Maine Coon katten ook erg speels. Ze houden van interactieve speeltjes en zijn vaak enthousiast over speelgoed dat beweegt, zoals veren of ballen. Het is belangrijk om te onthouden dat Maine Coon katten vanwege hun grootte en energieniveau veel beweging nodig hebben. Dit kan worden bereikt door middel van regelmatig spelen en speelgoed, evenals door het creëren van een omgeving waarin de kat vrij kan bewegen.

Als je op zoek bent naar hoogwaardig kattenspeelgoed voor je Maine Coon kat, bekijk dan het assortiment kattenspeelgoed van Pawsource.nl. Van speelgoed op batterijen tot krabpalen en kattentunnels, Pawsource.nl heeft alles wat je nodig hebt om je Maine Coon kat gelukkig en actief te houden.

Sociaal gedrag

Maine Coon katten zijn bekend om hun vriendelijke en sociale aard. Ze zijn over het algemeen niet alleen aanhankelijk en liefdevol met hun eigenaars, maar ook met andere huisdieren en zelfs met kinderen. Dit maakt hen tot ideale huisdieren voor gezinnen.

Een van de redenen waarom Maine Coon katten zo sociaal zijn, is hun geschiedenis als boerderijkatten. Ze waren vaak samen met andere dieren, waaronder honden en paarden, en werden gewaardeerd vanwege hun vermogen om muizen en ander ongedierte te vangen. Als gevolg hiervan zijn ze gewend aan het omgaan met andere dieren en zijn ze niet geneigd om agressief te zijn tegenover hen.

Maine Coon katten staan ook bekend om hun verdraagzaamheid tegenover vreemden. In tegenstelling tot sommige andere kattenrassen zijn Maine Coons vaak niet verlegen en zullen ze bezoekers vriendelijk begroeten. Dit maakt hen ook een populair ras voor mensen die veel bezoekers over de vloer krijgen.

Hoewel Maine Coons sociaal zijn, hebben ze nog steeds hun eigen persoonlijkheden. Sommige Maine Coons zijn bijvoorbeeld aanhankelijker dan andere en sommigen zijn meer op zichzelf. Het is belangrijk om hun individuele persoonlijkheden te respecteren en hen de ruimte te geven die ze nodig hebben.

Relatie met hun baasjes

Maine Coon katten staan bekend om hun vriendelijke en sociale karakter, waardoor ze ideale huisdieren zijn. Ze houden van aandacht en kunnen zeer gehecht raken aan hun baasjes.

Het zijn geen katten die zich graag laten oppakken en knuffelen, maar ze vinden het wel fijn om in de buurt te zijn van hun baasjes. Maine Coon katten volgen hun baasjes vaak door het hele huis en kunnen erg aanhankelijk zijn.

Een interessant feit over Maine Coon katten is dat ze soms een sterke band ontwikkelen met slechts één persoon in het huishouden. Dit komt waarschijnlijk omdat ze van nature geneigd zijn om één specifieke persoon te beschermen, die in vroegere tijden verantwoordelijk was voor hun verzorging en welzijn.

Om de relatie tussen baasje en Maine Coon kat te versterken, is het belangrijk om genoeg tijd en aandacht aan de kat te besteden. Maine Coon katten houden ervan om met hun baasjes te spelen en interactie te hebben. Het is ook belangrijk om ze een veilige en comfortabele omgeving te bieden, waarin ze zich op hun gemak voelen.

4. Verzorging van Maine Coon katten

Voeding en dieet

Een gezonde en evenwichtige voeding is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een Maine Coon kat. Vanwege hun grootte hebben ze meer voedsel nodig dan kleinere kattenrassen. Het is belangrijk om voedsel te kiezen dat is afgestemd op hun behoeften en voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de groei en het onderhoud van hun lichaam.

Een hoogwaardig droogvoer is een goede optie voor Maine Coons vanwege het hogere eiwitgehalte en de lagere koolhydraten dan natvoer. Er zijn speciale merken droogvoer verkrijgbaar die zijn ontworpen voor Maine Coons, zoals de Royal Canin Maine Coon voeding. Het is belangrijk om te controleren of het voer geschikt is voor de leeftijd van de kat en om rekening te houden met eventuele allergieën of gevoeligheden.

Naast droogvoer kan ook natvoer en vers voedsel aan het dieet worden toegevoegd. Zorg er wel voor dat het totale voedselaanbod de juiste balans heeft van eiwitten, vetten en koolhydraten. Geef daarnaast nooit te veel voer en vermijd te veel snacks en tafelresten.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kat voldoende water drinkt. Zorg ervoor dat er altijd een schone en verse waterbron beschikbaar is. Maine Coons hebben de neiging om veel te drinken, vooral als ze droogvoer krijgen, dus het is belangrijk om hun water regelmatig bij te vullen.

Het kiezen van het juiste voer en het volgen van een gezond dieet is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van een Maine Coon. Zorg ervoor dat het voer geschikt is voor hun leeftijd, grootte en gezondheid en houd hun dieet evenwichtig en gevarieerd. Voor meer informatie over kattenvoeding en het kiezen van het juiste merk, kan je terecht bij Pawsource.nl. Zij bieden een breed scala aan kattenvoeding merken, waaronder speciale voeding voor Maine Coons, zoals Royal Canin.

Gezondheidsproblemen

Hoewel Maine Coon katten over het algemeen gezonde katten zijn, zijn er een aantal gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor kunnen zijn. Als eigenaar is het belangrijk om deze problemen te kennen en te begrijpen.

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Maine Coons is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de gewrichten en kan uiteindelijk leiden tot artritis. Een andere aandoening die vaak voorkomt bij Maine Coons is hypertrofische cardiomyopathie, een hartaandoening die kan leiden tot hartfalen. Daarnaast zijn Maine Coons gevoelig voor polycystische nierziekte, een aandoening waarbij cysten zich vormen in de nieren en de nierfunctie kunnen aantasten.

Om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon gezond blijft, is het belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te plannen en uw kat te laten vaccineren. Daarnaast kan het voeren van hoogwaardig kattenvoer helpen om uw Maine Coon gezond te houden en te beschermen tegen bepaalde gezondheidsproblemen. Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid voedsel te geven om overgewicht te voorkomen, omdat obesitas kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Als u merkt dat uw Maine Coon symptomen vertoont van een van de bovengenoemde aandoeningen of als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw kat, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Met regelmatige controles en de juiste zorg kunt u ervoor zorgen dat uw Maine Coon een lang, gelukkig en gezond leven leidt.

Onderhoud van de vacht

De vacht van een Maine Coon is een van de meest opvallende kenmerken van het ras. Het is belangrijk om de vacht van je Maine Coon goed te onderhouden om te voorkomen dat het in de knoop raakt en om te zorgen dat je kat er gezond uitziet. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van de vacht van je Maine Coon:

 1. Borstel de vacht regelmatig: Maine Coons hebben een dikke, pluizige vacht die veel verzorging nodig heeft. Door de vacht regelmatig te borstelen, kun je dode haren en klitten verwijderen en de vacht gezond en glanzend houden. Gebruik een borstel met lange tanden om door de dikke vacht van je kat te komen. Het is aan te raden om dit minimaal eens per week te doen.
 2. Controleer op klitten: Klitten kunnen voorkomen in de vacht van je Maine Coon, vooral achter de oren, onder de oksels en bij de buik. Gebruik een kam met fijne tanden om voorzichtig eventuele klitten te verwijderen. Verwijder klitten nooit met een schaar, omdat je per ongeluk de huid van je kat zou kunnen snijden.
 3. Was de vacht als dat nodig is: Maine Coons zijn van nature schone katten en hebben over het algemeen geen bad nodig. Maar als je kat vuil wordt of een onaangename geur heeft, kun je hem in bad doen. Gebruik een milde shampoo die speciaal is ontwikkeld voor katten. Spoel de shampoo grondig uit en droog je kat af met een handdoek.
 4. Houd de nagels kort: Het is belangrijk om de nagels van je Maine Coon kort te houden, niet alleen voor het comfort van je kat, maar ook om te voorkomen dat de nagels in de vacht verstrikt raken. Je kunt de nagels knippen met een nagelknipper die speciaal is ontwikkeld voor katten of ze laten knippen bij de dierenarts.
 5. Voeding: Een gezonde en evenwichtige voeding kan ook bijdragen aan de gezondheid van de vacht van je Maine Coon. Zorg ervoor dat je een hoogwaardig kattenvoer kiest dat rijk is aan voedingsstoffen en eiwitten die nodig zijn voor de groei en het behoud van een gezonde vacht.

Door regelmatig de vacht van je Maine Coon te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat hij er op zijn best uitziet en zich op zijn best voelt. Door deze simpele stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de vacht van je Maine Coon altijd in topconditie blijft. Als je vragen hebt over het onderhoud van de vacht van je Maine Coon, raadpleeg dan een dierenarts of professionele trimmer.

5. Maine Coon katten als huisdier

Geschiktheid als gezinsdier

Maine Coon katten staan bekend als uitstekende gezinsdieren vanwege hun vriendelijke en sociale karakter. Ze houden van aandacht en genieten van het gezelschap van hun menselijke familieleden. Ze zijn ook over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elk huishouden.

Vanwege hun grootte hebben Maine Coon katten wel wat ruimte nodig om te bewegen en te spelen. Als je in een klein appartement woont, is het misschien niet de beste keuze voor een huisdier. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor de kat om te rennen en te spelen.

Maine Coon katten hebben ook regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven en hun gewicht onder controle te houden. Dit kan bereikt worden met speeltjes en interactieve spelletjes, maar ook door buiten te laten lopen als dat veilig is in je omgeving.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Maine Coon katten graag hun territorium verkennen en daarom soms lange afstanden afleggen. Het is daarom belangrijk om je kat binnen te houden of een veilige buitenruimte te bieden om te verkennen.

Als je ervoor kiest om een Maine Coon kat als huisdier te nemen, zorg er dan voor dat je voldoende tijd en aandacht aan hem besteedt. Maine Coon katten houden van interactie met hun baasjes en hebben behoefte aan dagelijkse verzorging, waaronder borstelen en spelen.

Training en opvoeding

Maine Coons staan bekend om hun intelligentie en kunnen getraind worden om eenvoudige commando's te gehoorzamen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat katten hun eigen persoonlijkheid hebben en niet altijd zullen doen wat je van hen vraagt.

Bij het trainen van een Maine Coon is positieve bekrachtiging de beste methode. Beloon goed gedrag met lof en traktaties en vermijd straf of negatieve bekrachtiging. Het kan ook helpen om trainingssessies kort te houden en regelmatig te herhalen.

Maine Coons hebben ook een gezonde dosis nieuwsgierigheid en zullen graag nieuwe dingen ontdekken en verkennen. Zorg ervoor dat je hun omgeving veilig houdt en voorzie hen van voldoende speelgoed om hen bezig te houden.

Als het gaat om opvoeding, is socialisatie belangrijk bij het opgroeien van een Maine Coon kitten. Zorg ervoor dat ze tijd doorbrengen met mensen en andere huisdieren om vertrouwd te raken met verschillende situaties en gedragingen.

Maine Coons zijn over het algemeen goed aangepast aan het leven binnenshuis en hebben niet veel speciale behoeften als het gaat om training en opvoeding. Met hun intelligentie en nieuwsgierigheid zullen ze echter altijd blijven leren en verkennen.

Levensverwachting en levensstijl

Als eigenaar van een Maine Coon kat is het belangrijk om te weten wat de levensverwachting en levensstijl van dit ras zijn. Gemiddeld genomen leven Maine Coons tussen de 12 en 15 jaar, hoewel sommigen langer kunnen leven als ze goed verzorgd worden.

De levensstijl van een Maine Coon is vrij eenvoudig. Ze hebben veel ruimte nodig om te bewegen en te spelen, maar ze zijn niet bijzonder actief en hebben geen behoefte aan intensieve lichaamsbeweging. Ze houden van het spelen met speeltjes, het krabben aan krabpalen en het onderzoeken van nieuwe ruimtes in het huis.

Het is belangrijk om te onthouden dat Maine Coons vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en hypertrofische cardiomyopathie. Door ervoor te zorgen dat uw kat regelmatig naar de dierenarts gaat voor controles en vaccinaties, kunt u deze problemen vroegtijdig opsporen en behandelen.

Een gezonde levensstijl voor uw Maine Coon omvat ook het geven van gezond voedsel en regelmatige lichaamsbeweging. Maine Coons hebben de neiging om te zwaar te worden als ze niet genoeg beweging krijgen en te veel calorieën binnenkrijgen. Zorg er dus voor dat u hun voedselinname controleert en hen aanmoedigt om te spelen en te bewegen.

In termen van levensverwachting, is het belangrijk om te onthouden dat de levensduur van een kat sterk afhankelijk is van zijn levensstijl en gezondheid. Maine Coons die goed verzorgd worden en regelmatig naar de dierenarts gaan, kunnen langer leven dan katten die geen regelmatige zorg ontvangen.

6. FAQ

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over Maine Coon katten:

Zijn Maine Coon katten geschikt als huisdieren?

Ja, Maine Coon katten zijn uitstekende huisdieren. Ze zijn sociaal en aanhankelijk en staan bekend om hun zachtaardige karakter. Ze zijn ook erg intelligent en speels, wat hen geweldig maakt voor gezinnen met kinderen.

Hoe groot kunnen Maine Coon katten worden?

Maine Coon katten zijn het grootste kattenras ter wereld en kunnen tot wel 40 centimeter hoog worden en meer dan 9 kilo wegen.

Hoe verzorg ik de vacht van mijn Maine Coon kat?

De vacht van een Maine Coon kat is dik en zijdeachtig en vereist regelmatig borstelen en kammen. U kunt ook een professionele trimmer gebruiken om de vacht kort te houden en te voorkomen dat er klitten ontstaan.

Welke gezondheidsproblemen zijn er bekend bij Maine Coon katten?

Maine Coon katten kunnen last hebben van gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, polycysteuze nierziekte en hypertrofische cardiomyopathie. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en preventieve zorg.

Terug naar blog
 • Omgaan met een Angstige Kat: Herkenning en Hulp - Pawsource

  Omgaan met een Angstige Kat: Herkenning en Hulp

  Angst bij katten is een veelvoorkomend maar vaak over het hoofd gezien probleem. Het is niet altijd gemakkelijk om te herkennen of een kat angstig is, omdat katten van nature...

  Omgaan met een Angstige Kat: Herkenning en Hulp

  Angst bij katten is een veelvoorkomend maar vaak over het hoofd gezien probleem. Het is niet altijd gemakkelijk om te herkennen of een kat angstig is, omdat katten van nature...

 • Hartworm bij Katten: Een Allesomvattende Gids - Pawsource

  Hartworm bij Katten: Een Allesomvattende Gids

  Hartworm is een ernstige en potentieel dodelijke ziekte die voornamelijk honden treft, maar ook katten kan infecteren. Het wordt veroorzaakt door parasitaire wormen (Dirofilaria immitis) die via muggenbeten worden overgedragen....

  Hartworm bij Katten: Een Allesomvattende Gids

  Hartworm is een ernstige en potentieel dodelijke ziekte die voornamelijk honden treft, maar ook katten kan infecteren. Het wordt veroorzaakt door parasitaire wormen (Dirofilaria immitis) die via muggenbeten worden overgedragen....

 • Oormijt bij Katten: Herkenning, Behandeling en Preventie - Pawsource

  Oormijt bij Katten: Herkenning, Behandeling en ...

  Oormijt is een veelvoorkomende parasiet bij katten die voor veel ongemak en zelfs gezondheidsproblemen kan zorgen. Het is een klein, spinachtig organisme dat zich voedt met het oorsmeer en de...

  Oormijt bij Katten: Herkenning, Behandeling en ...

  Oormijt is een veelvoorkomende parasiet bij katten die voor veel ongemak en zelfs gezondheidsproblemen kan zorgen. Het is een klein, spinachtig organisme dat zich voedt met het oorsmeer en de...

1 van 3