Schillerstövare - Pawsource

Schillerstövare

Geschiedenis

De Schillerstövare is een Zweeds hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt als een jachthond. Het ras werd voor het eerst gefokt in de late 19e eeuw door een man genaamd Per Schiller. Hij was een fervent jager en wilde een hond creëren die goed kon jagen op wild, zoals elanden en hazen, in het ruige Zweedse terrein.

Om dit te bereiken kruiste hij verschillende rassen, waaronder de Zweedse Lapphund, de Foxhound en de Beagle. Het resultaat was de Schillerstövare, een middelgrote hond met een sterke neus en een grote vastberadenheid om te jagen. Tegenwoordig wordt de Schillerstövare nog steeds gebruikt als jachthond, maar wordt hij ook steeds populairder als huisdier.

Karakter

De Schillerstövare is een levendige en energieke hond met een vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn erg loyaal aan hun baasjes en zijn vaak goede metgezellen voor kinderen. Omdat het jachthonden zijn, hebben ze echter wel veel beweging en stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

De Schillerstövare is intelligent en leergierig, maar kan soms ook eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om ze op jonge leeftijd te trainen en socialiseren. Ze hebben ook een sterke neus en zullen vaak hun neus achterna gaan, dus het is belangrijk om ze te leren om op commando terug te komen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Schillerstövare een gezond ras. Net als bij alle hondenrassen moeten ze echter wel regelmatig worden gecontroleerd op gezondheidsproblemen. Een veelvoorkomend probleem bij Schillerstövares is heupdysplasie, wat kan leiden tot gewrichtsproblemen en kreupelheid. Het is daarom belangrijk om de heupen van een Schillerstövare te laten röntgenen voordat er mee wordt gefokt.

Verzorging

De Schillerstövare heeft een dikke, korte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Ze hebben ook een groot uithoudingsvermogen en hebben veel beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Regelmatig wandelen, rennen en spelen zal ervoor zorgen dat ze in goede conditie blijven.

Daarnaast is het belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen en hun oren schoon te houden om infecties te voorkomen. Het is ook een goed idee om hun tanden regelmatig te poetsen om tandsteen en tandvleesproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3