Saluki - Pawsource

Saluki

Geschiedenis

De Saluki is een hondenras dat afkomstig is uit het Midden-Oosten en dateert van vóór het begin van de beschaving. Het ras werd oorspronkelijk gefokt door Bedoeïenen om te jagen op gazellen en andere woestijndieren. De Saluki was zo belangrijk voor de Bedoeïenen dat ze de hond als een kostbaar bezit beschouwden en hem behandelden als onderdeel van de familie. In de loop der jaren hebben de Saluki's hun status als jachthond behouden en zijn ze ook populair geworden als gezelschapshond.

Karakter

Saluki's staan bekend om hun zachtaardige, elegante en gevoelige karakter. Ze hebben een sterke band met hun eigenaar en zijn vaak afstandelijk tegenover vreemden. Ze zijn van nature onafhankelijk en hebben veel bewegingsvrijheid nodig. Saluki's zijn ook erg slim en kunnen moeilijk te trainen zijn, dus het is belangrijk om consequent en geduldig te zijn bij de training.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Saluki's gezonde honden met een gemiddelde levensduur van 12 tot 14 jaar. Net als bij alle hondenrassen zijn er echter gezondheidsproblemen waarvoor ze gevoelig zijn. Sommige van deze gezondheidsproblemen zijn erfelijke nierziekte, osteosarcoom (botkanker) en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw Saluki te controleren door ze naar de dierenarts te brengen voor controles en vaccinaties.

Verzorging

Saluki's hebben een korte, zachte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt is meestal voldoende om hun vacht schoon en gezond te houden. Ze hebben ook veel beweging nodig en moeten minstens één keer per dag worden uitgelaten om hun energie kwijt te raken. Vanwege hun jachtinstinct is het belangrijk om Saluki's altijd aangelijnd te houden tijdens het uitlaten en ze in een veilige omgeving te houden.

Terug naar blog
1 van 3