Sabueso Español - Pawsource

Sabueso Español

Geschiedenis

De Sabueso Español is een van de oudste hondenrassen ter wereld en wordt al sinds de 16e eeuw in Spanje gefokt. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op groot wild, zoals herten en wilde zwijnen. Sabueso Español wordt beschouwd als een directe afstammeling van de Keltische hond die in de oudheid in Spanje werd gebruikt voor de jacht.

Karakter

De Sabueso Español staat bekend om zijn toewijding en loyaliteit aan zijn eigenaar. Het ras is erg intelligent en heeft een uitstekend reukvermogen, wat het zeer geschikt maakt voor de jacht en het speuren naar vermiste personen. De Sabueso Español is ook een vriendelijke hond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Sabueso Español een gezond ras. Zoals bij elk ras is het echter belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van uw hond en regelmatig de dierenarts te bezoeken voor controles. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Sabueso Español zijn heupdysplasie, oorinfecties en huidaandoeningen.

Verzorging

De vacht van de Sabueso Español is kort en dik, waardoor regelmatig borstelen niet nodig is. Een wekelijkse borstelbeurt is echter aan te raden om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om de oren van de Sabueso Español schoon te houden, omdat dit ras gevoelig is voor oorinfecties. Zorg ervoor dat u de nagels van uw hond regelmatig knipt en dat u hem dagelijks uitlaat voor voldoende lichaamsbeweging.

Terug naar blog
1 van 3