Russian Toy - Pawsource

Russian Toy

Geschiedenis

Het Russische hondenras "Russian Toy", ook wel bekend als "Russkiy Toy", is een kleine hond die oorspronkelijk afkomstig is uit Rusland. Het ras is ontstaan in de 18e eeuw en is ontwikkeld uit kleinere exemplaren van de Engelse Toy Terrier en de Manchester Terrier. Deze honden werden gefokt om te jagen op ongedierte en werden ook wel "rat catchers" genoemd.

Tijdens de Russische Revolutie in 1917 raakte het ras echter bijna uitgestorven. Gelukkig werd het ras opnieuw ontdekt in de jaren '50 van de vorige eeuw en begonnen fokkers met het opnieuw opbouwen van het ras. In 2006 werd het ras erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en sindsdien is het ras steeds populairder geworden als gezelschapshond.

Karakter

De Russian Toy is een levendige, speelse en aanhankelijke hond. Ze zijn intelligent en kunnen goed getraind worden, maar hebben soms ook een eigenwijs karakter. Het zijn echte gezelschapshonden en hechten zich sterk aan hun baasjes. Vanwege hun kleine formaat zijn ze geschikt voor mensen die in een appartement wonen, maar ze hebben wel voldoende beweging nodig om gezond te blijven.

Het is belangrijk om de Russian Toy vroeg te socialiseren en te trainen, zodat ze goed om kunnen gaan met andere honden en mensen. Dit ras heeft de neiging om te blaffen als ze iets interessants zien, dus het is belangrijk om hen te leren wanneer het wel en niet gepast is om te blaffen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Russian Toy een gezond ras, maar net als bij andere rassen kunnen er wel gezondheidsproblemen voorkomen. Veelvoorkomende aandoeningen bij dit ras zijn patella luxatie (losse knieschijven) en gebitsproblemen.

Om de kans op gezondheidsproblemen te minimaliseren is het belangrijk om een ​​gerenommeerde fokker te kiezen die zich inzet voor de gezondheid van de ouderdieren. Regelmatige dierenartscontroles en tandheelkundige zorg zijn ook belangrijk om de gezondheid van de Russian Toy te behouden.

Verzorging

De Russian Toy heeft een korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Het is voldoende om de vacht regelmatig te borstelen om dode haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Baden is niet vaak nodig, omdat de hond zelf al schoon blijft.

De tanden van de Russian Toy moeten regelmatig gepoetst worden om gebitsproblemen te voorkomen. Ook is het belangrijk om de oren van de hond schoon te houden om infecties te voorkomen. De nagels van de hond moeten regelmatig geknipt worden om te voorkomen dat ze te lang worden.

Terug naar blog
1 van 3