Rottweiler - Pawsource

Rottweiler

Geschiedenis

De Rottweiler is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland, in de stad Rottweil om precies te zijn. Dit ras stamt af van een vroegere waakhond die in de Middeleeuwen werd gebruikt om vee te bewaken en te begeleiden. Later werd de Rottweiler ook gebruikt als trekhond voor karren en als politiehond.

Tegenwoordig is de Rottweiler een populaire gezinshond en wordt hij vaak ingezet als waakhond en politiehond.

Karakter

De Rottweiler is een zeer loyale en toegewijde hond. Hij staat bekend om zijn moed en vastberadenheid en is daardoor een uitstekende waakhond. Ook heeft de Rottweiler een goed ontwikkeld beschermend instinct en zal hij zijn gezin altijd beschermen.

Daarnaast is de Rottweiler ook een zeer intelligent ras. Hij is goed te trainen en leert snel nieuwe dingen. Echter, omdat de Rottweiler zo'n sterk karakter heeft, is het belangrijk dat hij op jonge leeftijd wordt gesocialiseerd en getraind door een ervaren eigenaar.

Gezondheid

Over het algemeen is de Rottweiler een gezond ras. Wel zijn er enkele erfelijke aandoeningen waar dit ras gevoelig voor is, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is daarom belangrijk om een pup bij een erkende fokker te kopen, die de ouderdieren heeft laten testen op deze aandoeningen.

Daarnaast hebben Rottweilers ook vaak last van overgewicht. Het is daarom belangrijk om de voeding en beweging van je Rottweiler goed in de gaten te houden.

Verzorging

De Rottweiler heeft een dikke, korte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om losse haren te verwijderen. Ook moeten de nagels van de Rottweiler regelmatig worden geknipt en de tanden worden gepoetst om tandsteen te voorkomen.

Qua beweging hebben Rottweilers dagelijks een flinke wandeling nodig om in goede conditie te blijven. Ook vinden Rottweilers het vaak leuk om te zwemmen en te spelen.

Terug naar blog
1 van 3