Rhodesian Ridgeback - Pawsource

Rhodesian Ridgeback

Geschiedenis

De Rhodesian Ridgeback is ontstaan in Zuid-Afrika en was oorspronkelijk gefokt om te helpen bij de jacht op leeuwen en ander groot wild. Deze honden werden gefokt door Europese kolonisten en inheemse Zuid-Afrikaanse honden te kruisen, en vervolgens te selecteren op hun kenmerkende "ridge" - een strook haar die in de tegenovergestelde richting groeit op hun rug.

In de jaren 1920 werden deze honden geïntroduceerd in Engeland en verspreidden zich later over de rest van de wereld. Tegenwoordig worden Rhodesian Ridgebacks gefokt als gezelschapshonden en jacht- of waakhonden.

Karakter

De Rhodesian Ridgeback is een loyale, aanhankelijke en intelligente hond met een sterk gevoel voor onafhankelijkheid. Hoewel ze soms koppig kunnen zijn, zijn ze over het algemeen gehoorzaam en trainbaar.

Deze honden hebben veel energie en hebben voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Ze zijn beschermend ten opzichte van hun gezin en territoriaal ten opzichte van vreemden, waardoor ze een uitstekende waakhond zijn.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Rhodesian Ridgebacks gezonde honden. Zoals bij alle hondenrassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele van de gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij Rhodesian Ridgebacks zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen.

Als u overweegt om een Rhodesian Ridgeback te adopteren, is het belangrijk om samen te werken met een gerenommeerde fokker en regelmatig bezoeken aan de dierenarts te brengen om uw hond gezond te houden.

Verzorging

De Rhodesian Ridgeback heeft een korte, glanzende vacht die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig borstelen en baden is voldoende om hun vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om hun oren schoon te houden om oorinfecties te voorkomen.

Vanwege hun hoge energieniveau hebben Rhodesian Ridgebacks voldoende lichaamsbeweging nodig. Dagelijkse wandelingen en speeltijd in de tuin zijn essentieel om ze fit en gelukkig te houden. Daarnaast hebben ze behoefte aan mentale stimulatie.

Terug naar blog
1 van 3