Rastreador Brasileiro - Pawsource

Rastreador Brasileiro

Geschiedenis

De Rastreador Brasileiro, ook wel bekend als de Braziliaanse Tracker, is een relatief nieuw hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt in Brazilië. Het ras is ontstaan ​​uit een mix van verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse jachthonden, zoals de Bloodhound, de Foxhound en de Pointer.

De Rastreador Brasileiro werd specifiek gefokt voor de jacht op groot wild, zoals jaguars en poema's. Het ras staat bekend om zijn uitstekende reukvermogen en zijn vermogen om in het dichte bos te navigeren.

Hoewel de Rastreador Brasileiro nog steeds populair is als jachthond in Brazilië, wordt hij steeds meer gewaardeerd als gezelschapshond vanwege zijn vriendelijke en loyale karakter.

Karakter

De Rastreador Brasileiro is een vriendelijke en aanhankelijke hond die goed overweg kan met mensen en andere huisdieren. Vanwege hun jachtachtergrond hebben ze echter wel veel beweging nodig en hebben ze een sterke prooi-drive.

Het ras is intelligent en gemakkelijk te trainen, hoewel het belangrijk is om hun jachtinstincten in de gaten te houden en ze goed te socialiseren als pup.

Gezondheid

Over het algemeen is de Rastreador Brasileiro een gezond ras met een levensverwachting van 10-12 jaar. Zoals bij alle hondenrassen kunnen er echter bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen, zoals heupdysplasie en oorontstekingen.

Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te controleren en hun dieet en beweging op peil te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verzorging

De Rastreador Brasileiro heeft een korte, glanzende vacht die weinig verzorging nodig heeft. Af en toe borstelen en baden is voldoende om hun vacht gezond te houden.

Vanwege hun actieve levensstijl hebben ze echter veel beweging nodig, dus het is belangrijk om regelmatig lange wandelingen te maken en ze voldoende gelegenheid te geven om te rennen en te spelen.

Terug naar blog
1 van 3