Presa Canario - Pawsource

Presa Canario

Geschiedenis

De Presa Canario is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika. Het ras werd gefokt om te helpen bij het hoeden van vee en als waakhond. De naam "Presa" betekent "vangst" in het Spaans, wat verwijst naar de hond zijn taak om het vee te vangen en vast te houden totdat de boer arriveerde. Tijdens de Spaanse verovering van de Canarische Eilanden in de 15e eeuw werd het ras ook ingezet als strijd- en verdedigingshond. Door de jaren heen is het ras steeds populairder geworden, niet alleen op de Canarische Eilanden maar ook in andere delen van de wereld.

Karakter

De Presa Canario is een krachtige en imposante hond met een sterk karakter. Het ras staat bekend om zijn moed en vastberadenheid, en is daardoor een uitstekende waakhond. Presa Canarios zijn trouw aan hun eigenaar en kunnen zeer beschermend zijn tegenover hun gezin en eigendommen. Ze hebben echter wel een consequente opvoeding en training nodig, omdat ze anders te dominant en onhandelbaar kunnen worden. Met de juiste socialisatie en training kunnen ze echter ook heel lief en speels zijn met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Net als bij alle rassen zijn er bij de Presa Canario enkele gezondheidsproblemen waar u zich bewust van moet zijn. Sommige van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Presa Canarios zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en huidallergieën. Het is daarom belangrijk om uw Presa Canario regelmatig te laten controleren door een dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen op tijd te ontdekken en te behandelen.

Verzorging

De Presa Canario heeft niet veel verzorging nodig. Hun korte vacht vereist weinig onderhoud en ze hebben geen neiging tot overmatig verharen. Het is wel belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen en hun tanden te poetsen om hun mondgezondheid te behouden. Daarnaast is het belangrijk om uw Presa Canario voldoende beweging te geven om hem fit en gezond te houden.

In het kort is de Presa Canario een imposante en trouwe hond met een sterk karakter. Met de juiste opvoeding en training kan hij een geweldige gezinshond zijn. Het is wel belangrijk om u bewust te zijn van eventuele gezondheidsproblemen en om uw Presa Canario voldoende beweging en zorg te geven om hem in goede conditie te houden.

Terug naar blog
1 van 3