Portugese Waterhond - Pawsource

Portugese Waterhond

Geschiedenis

De Portugese Waterhond is een oud ras dat zijn oorsprong vindt in de kustgebieden van Portugal. Het ras werd gebruikt als werkende hond, om vissers te helpen bij het vangen van vis en het bewaken van boten. Het ras staat bekend om zijn uitstekende zwemvermogen en zijn vermogen om langdurig te werken in zware omstandigheden. De Portugese Waterhond is ook bekend als de "Cão de Água" in Portugal, wat "hond van het water" betekent.

Karakter

De Portugese Waterhond is een vriendelijke, energieke en intelligente hond. Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaren en zijn graag in de buurt van mensen. Vanwege hun werkende achtergrond zijn ze ook zeer actief en hebben ze veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. De Portugese Waterhond is ook bekend om zijn intelligentie en trainbaarheid. Ze zijn gemakkelijk te trainen en kunnen goed presteren in verschillende taken, zoals behendigheid en gehoorzaamheidstraining.

Gezondheid

Over het algemeen is de Portugese Waterhond een gezond ras. Echter, zoals bij alle hondenrassen, kunnen er gezondheidsproblemen voorkomen. Sommige veel voorkomende gezondheidsproblemen bij de Portugese Waterhond zijn heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig veterinaire controles te plannen en ervoor te zorgen dat uw hond een gezond dieet krijgt en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging

De Portugese Waterhond heeft een dikke, golvende vacht die regelmatig moet worden verzorgd. Het ras verhaart niet en is daarom geschikt voor mensen met allergieën. De vacht moet regelmatig worden geborsteld en geknipt om klitten en knopen te voorkomen. Omdat de Portugese Waterhond een actief ras is, moeten hun nagels ook regelmatig worden geknipt en moet hun tanden worden gepoetst om tandvlees- en gebitsproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3