Polski Owczarek Nizinny - Pawsource

Polski Owczarek Nizinny

Geschiedenis

De geschiedenis van de Polski Owczarek Nizinny gaat terug tot de 16e eeuw in Polen, waar het ras werd gefokt om te helpen bij het hoeden van schapen op de laaglanden. Het ras is ontstaan uit kruisingen van verschillende lokale herdershonden en andere hondenrassen, zoals de Hongaarse Puli en de Tatra Berger.

Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog was het bijna uitgestorven, maar dankzij de inspanningen van enkele liefhebbers werd het ras weer nieuw leven ingeblazen. Tegenwoordig is de Polski Owczarek Nizinny een geliefde gezinshond en showhond, maar het wordt nog steeds gebruikt voor het hoeden van vee in sommige delen van Polen.

Karakter

De Polski Owczarek Nizinny is een levendige en actieve hond met een vriendelijk en sociaal karakter. Het ras staat bekend om zijn intelligentie en is gemakkelijk te trainen. Het is belangrijk om het ras op jonge leeftijd goed te socialiseren en te trainen, omdat het anders kan uitgroeien tot een eigenwijze hond.

De Polski Owczarek Nizinny is ook een waakzame hond en zal zijn gezin beschermen tegen indringers. Het ras heeft een sterke band met zijn eigenaar en heeft veel liefde en aandacht nodig. Het is geen hond die graag alleen is en heeft behoefte aan dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie.

Gezondheid

Over het algemeen is de Polski Owczarek Nizinny een gezond ras. Net als bij alle rassen zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Enkele van deze gezondheidsproblemen zijn heupdysplasie, oogproblemen en epilepsie. Het is belangrijk om de fokker te vragen naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouderdieren en om regelmatig de gezondheid van de hond te controleren.

Verzorging

De Polski Owczarek Nizinny heeft een dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vacht te knippen en te trimmen om hem kort en gemakkelijk te onderhouden te houden. Het ras heeft een gemiddelde behoefte aan lichaamsbeweging en moet dagelijks worden uitgelaten en mentaal worden gestimuleerd. Door regelmatige lichaamsbeweging en stimulatie kan de Polski Owczarek Nizinny een geweldige metgezel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een levendige en actieve hond.

Terug naar blog
1 van 3