Poitevin - Pawsource

Poitevin

De Poitevin, ook wel bekend als de Chien de Haut-Poitou, is een krachtige hond met een sterke jachtpassie. Het ras komt oorspronkelijk uit de regio Poitou in Frankrijk, waar het werd gefokt voor de jacht op groot wild, zoals herten en wilde zwijnen. 

Geschiedenis

De Poitevin stamt af van verschillende Franse hondenrassen, waaronder de Chien blanc du Roi en de Chien de Saintonge. In de 17e eeuw werden deze rassen met elkaar gekruist om de Poitevin te creëren, een hond die krachtig, snel en uithoudingsvermogen had om te jagen in de ruige terreinen van Poitou. Het ras is sindsdien voornamelijk gebruikt voor de jacht, maar heeft ook andere taken gehad, zoals het bewaken van het huis en de familie.

Karakter

De Poitevin is een echte jachthond, met een uitstekende neus en een sterke wil om te jagen. Het ras is zeer energiek en heeft veel beweging nodig om zich gelukkig te voelen. Het is ook een aanhankelijke hond die goed kan opschieten met kinderen en andere huisdieren, maar vanwege zijn jachtpassie kan hij soms wel achter kleine dieren aan gaan. De Poitevin is ook een trouwe metgezel die graag bij zijn baasje is en goed reageert op positieve training.

Gezondheid

Over het algemeen is de Poitevin een gezond ras zonder veel bekende erfelijke aandoeningen. Het is wel belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij de juiste voeding krijgt en voldoende beweging krijgt. Zoals bij alle rassen is het ook belangrijk om de Poitevin te laten vaccineren en ontwormen om ziektes te voorkomen.

Verzorging

De Poitevin heeft een korte, dichte vacht die weinig onderhoud nodig heeft. Het is voldoende om de hond af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen. Vergeet ook niet om de tanden van de hond te poetsen om tandplak te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3