Podenco Canario - Pawsource

Podenco Canario

Geschiedenis

De Podenco Canario is een eeuwenoud hondenras dat afkomstig is van de Canarische Eilanden. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt om te jagen op konijnen en ander wild op het eiland. Hun slanke lichaamsbouw en atletische vermogen maakten hen perfect voor dit werk.

De Podenco Canario wordt ook wel de Canarische Podenco genoemd en is nauw verwant aan de Ibizaanse Podenco en de Andalusische Podenco. Alle drie de rassen hebben vergelijkbare kenmerken, waaronder een slanke bouw, grote oren en een scherpe neus.

Karakter

De Podenco Canario is een zeer energieke hond met een sterk jachtinstinct. Ze zijn intelligent en leergierig, maar hebben wel een consequente opvoeding nodig. Deze honden zijn erg trouw aan hun eigenaar en hechten zich sterk aan hun gezin.

De Podenco Canario kan soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden, maar met de juiste socialisatie kan dit worden verminderd. Het is een zeer actieve hond die veel beweging nodig heeft en het liefst buiten is. Ze zijn zeer geschikt voor mensen die een actieve levensstijl hebben en op zoek zijn naar een trouwe metgezel.

Gezondheid

Over het algemeen is de Podenco Canario een gezond ras, maar net als bij alle hondenrassen kunnen er wel gezondheidsproblemen voorkomen. Deze problemen kunnen onder andere bestaan uit heupdysplasie, oogproblemen en huidproblemen.

Het is belangrijk om uw Podenco Canario regelmatig te laten controleren door een dierenarts en hem de juiste zorg te bieden om gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast is het van belang om uw hond op de juiste manier te voeden en voldoende lichaamsbeweging te geven.

Verzorging

De Podenco Canario heeft weinig verzorging nodig, maar het is wel belangrijk om zijn vacht regelmatig te borstelen om deze schoon en gezond te houden. Deze honden zijn gevoelig voor huidproblemen, dus het is belangrijk om de juiste voeding te geven en hem regelmatig te wassen.

Daarnaast is voldoende beweging erg belangrijk voor de Podenco Canario. Deze honden hebben veel energie en moeten voldoende ruimte hebben om te rennen en te spelen. Regelmatig wandelen, rennen of spelen in de tuin is dus essentieel om de hond tevreden en gezond te houden.

Terug naar blog
1 van 3