Peruaanse Naakthond - Pawsource

Peruaanse Naakthond

Geschiedenis

De Peruaanse Naakthond, ook wel bekend als de Perro sin Pelo del Peru, is een van de oudste rassen ter wereld. Er zijn aanwijzingen dat deze honden al meer dan 3000 jaar geleden werden gefokt door de pre-Inca culturen die in het huidige Peru leefden. De honden waren zeer gewaardeerd om hun vermogen om te jagen en te waken, en werden vaak gebruikt als bescherming tegen dieven en wilde dieren.

Na de Spaanse verovering van Peru werden de honden door de kolonisten vaak gezien als een teken van armoede en werden ze bijna uitgeroeid. Het ras overleefde echter dankzij de inzet van enkele toegewijde fokkers en liefhebbers. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het ras erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Karakter

De Peruaanse Naakthond staat bekend om zijn onafhankelijke karakter. Deze honden zijn zeer intelligent en hebben vaak een sterke wil. Ze hebben een sterke band met hun eigenaar, maar zijn niet zo aanhankelijk als sommige andere rassen. Ze hebben ook de neiging om op hun hoede te zijn voor vreemden, en hebben een goede waakhond.

Gezondheid

De Peruaanse Naakthond, ook wel bekend als de Peruaanse Inca Orchid, is over het algemeen een gezond ras met een levensverwachting van 12-14 jaar. Zoals bij elk ras zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waar eigenaren op moeten letten.

Een veelvoorkomend probleem bij Peruaanse Naakthonden is gebitsproblemen, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. Regelmatige tandheelkundige zorg en het poetsen van de tanden van je hond kan helpen om deze problemen te voorkomen.

Peruaanse Naakthonden kunnen ook gevoelig zijn voor huidproblemen, zoals zonnebrand en acne. Het is belangrijk om je hond te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon en om hun huid regelmatig te controleren op tekenen van irritatie of ontsteking.

Verzorging

Ondanks dat de Peruaanse Naakthond geen vacht heeft, moet hij toch regelmatig worden gebaad om zijn huid gezond te houden. Overmatig baden kan echter de huid van de hond uitdrogen, dus het is belangrijk om de frequentie van baden te beperken tot ongeveer één keer per maand. Gebruik milde shampoo en zorg ervoor dat de huid goed wordt afgespoeld.

De huid van de Peruaanse Naakthond heeft de neiging om droog te worden, vooral in koudere klimaten. Om de huid gezond te houden, kan u een lotion of crème gebruiken die speciaal is ontworpen voor dit ras. Zorg ervoor dat u de huid van uw hond regelmatig controleert op eventuele irritaties, wonden of huiduitslag.

Terug naar blog
1 van 3