Perro Dogo Mallorquín - Pawsource

Perro Dogo Mallorquín

Het Perro Dogo Mallorquín ras, ook wel bekend als de Mallorcaanse Mastiff, is een indrukwekkende hond met een krachtig en gespierd lichaam. Oorspronkelijk afkomstig van de Spaanse eilanden Mallorca en Menorca, is dit ras gekend omwille van zijn uitstekende karaktereigenschappen en imposante uiterlijk.

Geschiedenis

De Perro Dogo Mallorquín, ook wel bekend als de Mallorcaanse Mastiff, is een hondenras dat afkomstig is uit het Spaanse eiland Mallorca. Het ras is ontstaan in de 13e eeuw toen de Moren dit gebied bezetten. Het werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op wilde zwijnen en als waakhond. Later werd het ras ook gebruikt voor vechtsporten. Gelukkig zijn deze activiteiten tegenwoordig verboden en wordt het ras vooral als gezelschapshond gehouden.

Karakter

De Perro Dogo Mallorquín staat bekend om zijn moedige, trouwe en beschermende karakter. Het ras is erg toegewijd aan zijn baasje en kan soms wat terughoudend zijn naar vreemden. Het is belangrijk om het ras op jonge leeftijd te socialiseren om agressief gedrag te voorkomen. De Perro Dogo Mallorquín is over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren, maar kan soms jaloers zijn op andere honden.

Gezondheid

De Perro Dogo Mallorquín is een relatief gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Zoals bij elk ander ras kunnen er echter gezondheidsproblemen optreden, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie, huidallergieën en oogaandoeningen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare fokker die de ouderdieren heeft laten testen op deze problemen.

Een goede voeding en voldoende beweging zijn essentieel voor de gezondheid van de Perro Dogo Mallorquín. Omdat dit ras een neiging heeft tot overgewicht, is het belangrijk om de voeding goed in de gaten te houden en regelmatig te bewegen. Zo blijft de hond in optimale conditie.

Verzorging

De vacht van de Perro Dogo Mallorquín is kort en glanzend en vereist weinig onderhoud. Het is voldoende om de vacht af en toe te borstelen en te controleren op eventuele parasieten. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de tanden te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3