Perro de Pastor Mallorquin - Pawsource

Perro de Pastor Mallorquin

Als je op zoek bent naar een hond die zowel intelligent als aanhankelijk is, dan is de Perro de Pastor Mallorquin misschien wel het perfecte ras voor jou. Deze prachtige hond, ook wel bekend als de Mallorcaanse herdershond, heeft een rijke geschiedenis, een geweldig karakter en vereist minimale verzorging.

Geschiedenis

De Perro de Pastor Mallorquin is ontstaan op het eiland Mallorca, gelegen in de Middellandse Zee. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden op de ruige, bergachtige terreinen van het eiland. Door zijn harde werk en toewijding aan zijn taken werd de Perro de Pastor Mallorquin al snel een geliefd ras onder de herders.

Het ras kende een moeilijke tijd in de jaren 60 en 70, toen het bijna uitgestorven was. Gelukkig heeft een groep fokkers zich ingezet om het ras te redden en sindsdien is de populariteit van de Perro de Pastor Mallorquin blijven groeien.

Karakter

De Perro de Pastor Mallorquin is een hond met een zeer aanhankelijk karakter. Deze trouwe metgezel hecht zich sterk aan zijn baasje en gezin en kan soms wat wantrouwend zijn naar vreemden. Het is een intelligent ras dat goed kan leren en graag taken uitvoert. Dit ras heeft een zeer sterk territoriaal instinct en zal zijn gezin beschermen tegen mogelijke gevaren. Het is een rustige hond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Perro de Pastor Mallorquin een gezond ras met een gemiddelde levensduur van 11 tot 13 jaar. Net als bij alle andere hondenrassen zijn er echter wel enkele aandoeningen waarop u moet letten. Onder andere heupdysplasie en oogproblemen kunnen voorkomen. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van een pup te informeren naar de gezondheid van de ouders en eventueel aanvullende gezondheidstests.

Verzorging

De Perro de Pastor Mallorquin heeft een korte, dichte vacht die niet veel verzorging vereist. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Zoals bij alle hondenrassen is het belangrijk om regelmatig de nagels te knippen en de tanden te poetsen. Verder is het aan te raden om voldoende beweging te geven aan deze hond, bijvoorbeeld door regelmatig wandelingen te maken.

Terug naar blog
1 van 3