Perro de Agua Español - Pawsource

Perro de Agua Español

Geschiedenis

De Perro de Agua Español, ook wel bekend als de Spaanse Waterhond, is een oud hondenras dat afkomstig is uit Spanje. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te helpen bij het hoeden van schapen en het bewaken van eigendommen, maar is inmiddels ook populair geworden als gezelschapshond. Het ras heeft een kenmerkende krullende vacht die hem beschermt tegen de koude en natte weersomstandigheden in de bergen van Spanje.

Karakter

De Perro de Agua Español is een intelligente, alerte en actieve hond. Hij is zeer loyaal en toegewijd aan zijn eigenaar, en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het ras is ook bekend om zijn werkcapaciteit, waardoor hij geschikt is voor verschillende taken zoals apporteren, gehoorzaamheidstraining en zelfs zoeken en redden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Perro de Agua Español een gezond ras. Zoals bij alle hondenrassen kunnen er echter bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen, waaronder heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een gezond dieet heeft en voldoende beweging krijgt.

Verzorging

De krullende vacht van de Perro de Agua Español vereist regelmatige verzorging om klitten te voorkomen en hem er op zijn best uit te laten zien. Het is belangrijk om de vacht minstens eens in de twee maanden te laten trimmen en te borstelen, en om de hond regelmatig te wassen.

Terug naar blog
1 van 3