Perdigueiro Português - Pawsource

Perdigueiro Português

Geschiedenis

De Perdigueiro Português is een oud hondenras, afkomstig uit Portugal. Zijn naam betekent letterlijk "Portugese patrijshond". Deze honden werden traditioneel gebruikt voor de jacht op patrijzen, maar ook voor de jacht op ander gevogelte en zelfs konijnen. Het ras is ontstaan in de 17e eeuw en is een kruising tussen lokale Portugese honden en Spaanse hondenrassen.

Karakter

De Perdigueiro Português is een intelligente, energieke en vrolijke hond. Hij is zeer loyaal aan zijn baasjes en heeft een sterke band met zijn gezin. Dit ras heeft ook een goede neus en is daarom een uitstekende jachthond. De Perdigueiro Português heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Gezondheid

Als het gaat om gezondheid, staat de Perdigueiro Português bekend als een sterk en robuust ras. De meeste Perdigueiros hebben een levensverwachting van 12 tot 14 jaar en hebben over het algemeen weinig gezondheidsproblemen.

Verzorging

De Perdigueiro Português is een middelgrote hond die ongeveer 50-60 cm hoog kan worden en tussen de 16-27 kg kan wegen. Het is een robuuste en atletische hond die veel beweging nodig heeft en goed gedijt bij actieve eigenaren.

De vacht van de Perdigueiro Português is kort en dik, en heeft niet veel verzorging nodig. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden.

Terug naar blog
1 van 3