Perdigueiro de Burgos - Pawsource

Perdigueiro de Burgos

Geschiedenis

De Perdigueiro de Burgos is een hondenras dat al meer dan vijfhonderd jaar bestaat. Het ras komt oorspronkelijk uit Spanje, uit de regio Burgos, waar ze voornamelijk werden gebruikt voor de jacht op klein wild zoals vogels, hazen en konijnen. Het ras is ontstaan door het kruisen van verschillende Spaanse hondenrassen, waaronder de Sabueso en de Pachón Navarro.

Karakter

De Perdigueiro de Burgos is een intelligente, actieve en hardwerkende hond. Het zijn zeer goede jachthonden, maar ook uitstekende gezelschapshonden voor mensen die een actieve levensstijl hebben. Ze hebben een sterk ontwikkeld reukvermogen en zijn zeer gehoorzaam en loyaal aan hun baasjes. Dit maakt hen zeer geschikt als gezinshond.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Perdigueiro de Burgos een gezond hondenras, maar zoals bij alle rassen kunnen er bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen. Bij dit ras zijn heupdysplasie en oogproblemen de belangrijkste aandoeningen om op te letten. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en het dieet en de lichaamsbeweging van uw hond te monitoren om hen gezond te houden.

Verzorging

Perdigueiro de Burgos hebben een gemiddelde vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en vuil te voorkomen. Het is belangrijk om hun oren schoon en droog te houden om infecties te voorkomen. Deze honden zijn erg actief en hebben veel lichaamsbeweging nodig, dus zorg ervoor dat ze dagelijks worden uitgelaten en voldoende beweging krijgen.

Terug naar blog
1 van 3