Pekingees - Pawsource

Pekingees

Hondenliefhebbers opgelet! In deze blog wil ik jullie graag kennis laten maken met het bijzondere hondenras: de Pekingees. De Pekingees is een kleine hond met een grote persoonlijkheid.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Pekingees gaat terug tot het oude China. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als gezelschapshond voor Chinese keizers en hun families. De Pekingees stond bekend als een statussymbool en was een van de meest gewaardeerde hondenrassen in het keizerlijke hof. In de 19e eeuw werden Pekingees honden naar Europa gebracht en al snel werden ze populair bij de adel en royalty. Tegenwoordig zijn Pekingees honden nog steeds zeer geliefd als gezelschapsdieren.

Karakter

Pekingees honden staan bekend om hun bijzondere karakter. Ze zijn onafhankelijk, zelfverzekerd en hebben een grote persoonlijkheid. Pekingees honden zijn over het algemeen erg trouw aan hun baasje en vinden het heerlijk om veel aandacht te krijgen. Het zijn ook waakzame honden die graag blaffen om hun territorium te beschermen. Omdat ze een eigen wil hebben, is het belangrijk om een Pekingees consequent op te voeden. Socialisatie is ook belangrijk, zodat de hond goed kan omgaan met andere dieren en mensen.

Gezondheid

Net zoals bij alle hondenrassen, is het belangrijk om de gezondheid van de Pekingees goed in de gaten te houden. Er zijn enkele specifieke gezondheidsproblemen waar dit ras gevoelig voor is. Zo hebben Pekingeesjes soms last van ademhalingsproblemen, door de kenmerkende korte snuitjes. Ook kunnen ze last krijgen van oogproblemen, zoals oogontstekingen of beschadigingen aan het hoornvlies. Verder hebben Pekingeesjes soms last van huidproblemen, zoals eczeem of allergieën.

Om de gezondheid van je Pekingees te waarborgen, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan. Ook is het belangrijk om je hond goed te voeden en hem voldoende te laten bewegen. Let er bij de voeding op dat je hond niet te veel calorieën binnenkrijgt, want Pekingeesjes hebben de neiging om snel aan te komen.

Verzorging

Een ander belangrijk aandachtspunt bij de Pekingees is de verzorging. Deze hondjes hebben een dikke, zachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden. Als je dit niet doet, kan de vacht gaan klitten en kunnen er huidproblemen ontstaan. Verder hebben Pekingeesjes soms last van traanstrepen onder hun ogen. Deze kun je schoonmaken met een speciale lotion die verkrijgbaar is bij de dierenarts of de dierenwinkel.

Terug naar blog
1 van 3