Oostenrijkse Pinscher - Pawsource

Oostenrijkse Pinscher

Geschiedenis

De geschiedenis van de Oostenrijkse Pinscher gaat terug tot de 17e eeuw. Deze honden werden toen gebruikt als boerderijhonden en rattenjagers. In de jaren '20 van de vorige eeuw werd het ras bijna uitgeroeid door de opkomst van de industriële landbouw. Gelukkig hebben enkele fokkers het ras weten te redden en de populatie weer opgebouwd. Vandaag de dag is de Oostenrijkse Pinscher nog steeds een zeldzaam ras, maar het wordt steeds populairder in Europa.

Karakter

De Oostenrijkse Pinscher staat bekend om zijn levendige en alerte karakter. Deze honden zijn zeer intelligent en leergierig en hebben daarom veel mentale en fysieke stimulatie nodig. Ze zijn erg toegewijd aan hun baasjes en vormen sterke banden met hun gezin. Dit ras kan goed overweg met kinderen, maar is minder geschikt voor gezinnen met kleine huisdieren zoals hamsters of konijnen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Oostenrijkse Pinscher een gezond ras. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waarmee rekening moet worden gehouden. Deze omvatten heupdysplasie, oogproblemen en allergieën. Het is daarom belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en vaccinaties.

Verzorging

De Oostenrijkse Pinscher heeft weinig verzorging nodig. Ze hebben een korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Het is voldoende om de hond regelmatig te borstelen om de vacht in goede conditie te houden. De nagels moeten regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en de tanden moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om tandproblemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3