Old English Sheepdog - Pawsource

Old English Sheepdog

Geschiedenis

Het Old English Sheepdog-ras, ook wel bekend als de "OES", is afkomstig uit Engeland en stamt af van de Bearded Collie en de Russische Owtcharka. In de 18e eeuw werd het ras gefokt om schapen te hoeden en te beschermen tegen roofdieren. In de jaren 1800 werden ze steeds populairder bij boeren en herders, en tegenwoordig zijn ze een geweldige metgezel voor mensen over de hele wereld.

Karakter

Het karakter van het Old English Sheepdog-ras wordt vaak beschreven als vriendelijk, loyaal en intelligent. Ze zijn geweldige metgezellen voor gezinnen en zijn dol op kinderen. Het zijn ook erg sociale honden en ze houden ervan om deel uit te maken van de familie. Ze hebben veel energie en hebben regelmatig beweging nodig, zoals wandelingen en spelen in de tuin.

Gezondheid

Zoals bij veel hondenrassen zijn er gezondheidsproblemen waar eigenaren van Old English Sheepdogs op moeten letten. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heupdysplasie, oogaandoeningen en huidallergieën. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts en goede voeding en beweging kunnen helpen deze problemen te voorkomen.

Verzorging

De vacht van het Old English Sheepdog-ras is erg dik en vereist regelmatige verzorging om klitten en knopen te voorkomen. Het is belangrijk om hun vacht minstens één keer per week te borstelen en vaker tijdens het verharen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon te houden en hun nagels regelmatig te knippen.

Terug naar blog
1 van 3