Norwich Terriër - Pawsource

Norwich Terriër

Geschiedenis

De Norwich Terriër komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en is ontstaan in de 19e eeuw. Deze honden werden gefokt om op ratten en andere kleine dieren te jagen in boerderijen en pakhuizen. De Norwich Terriër werd gecreëerd door de Cairn Terriër en de Irish Terriër te kruisen en daarmee een hond te fokken die zowel klein als robuust was, en die over een goede prooidrift beschikte.

In het begin werden de Norwich Terriërs "Cantab Terriërs" genoemd, vernoemd naar de Cambridge University in Engeland. Later werd deze naam veranderd naar Norwich Terriër, naar de stad Norwich in het oosten van Engeland. De Norwich Terriër werd voor het eerst erkend door de Engelse Kennel Club in 1932 en kwam in de jaren zestig naar Amerika.

Karakter

De Norwich Terriër heeft een sterk karakter en is een van de kleinere terriers. Ze zijn zeer loyaal aan hun eigenaar en hebben een grote persoonlijkheid. Dit ras staat bekend om zijn intelligentie en zelfverzekerdheid. Ze hebben een hoog energieniveau en zijn vaak graag buiten om te rennen en te spelen.

Norwich Terriërs hebben een sterk jachtinstinct, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen in het bijzijn van andere huisdieren en mensen. Ze zijn vaak vriendelijk en sociaal, maar hebben een natuurlijke neiging tot het beschermen van hun eigenaar en hun territorium.

Gezondheid

Net als bij alle hondenrassen is het belangrijk om de Norwich Terriër regelmatig te laten controleren op gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Norwich Terriërs is oogproblemen, zoals progressieve retina-atrofie (PRA) en lensluxatie.

Andere gezondheidsproblemen die kunnen voorkomen bij dit ras zijn patella luxatie, leveraandoeningen en allergieën. Het is daarom belangrijk om uw Norwich Terriër te laten controleren door een dierenarts en om een goede voeding en beweging te bieden.

Verzorging

De Norwich Terriër heeft een dubbele vacht die bestaat uit een zachte ondervacht en een harde, draadachtige bovenvacht. Het is belangrijk om de vacht van uw Norwich Terriër regelmatig te borstelen en te trimmen om klitten en matting te voorkomen. Het is aan te raden om uw Norwich Terriër ongeveer elke zes weken professioneel te laten trimmen.

Terug naar blog
1 van 3