Norfolk Terriër - Pawsource

Norfolk Terriër

Geschiedenis

De Norfolk Terriër is ontstaan ​​in Engeland en werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op ongedierte zoals ratten en vossen. Ze stammen af van de Norwich Terriër, die ook uit Engeland komt en vergelijkbare kenmerken heeft. Oorspronkelijk werden Norwich Terriërs en Norfolk Terriërs als één ras beschouwd, maar in de jaren '60 werden ze als twee aparte rassen erkend.

Norfolk Terriërs zijn kleine honden, maar ze hebben een grote persoonlijkheid en zijn moedig en volhardend. Door hun jachtinstinct hebben ze nog steeds een hoog energieniveau en zijn ze actief en enthousiast.

Karakter

De Norfolk Terriër is een uitstekende metgezel voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een kleine, levendige hond. Deze honden hebben een sterk gevoel van loyaliteit en genegenheid voor hun eigenaren, maar kunnen soms wat terughoudend zijn naar vreemden.

Norfolk Terriërs zijn slim en leren snel, maar ze kunnen ook koppig zijn en een eigen wil hebben. Ze hebben een hoge energie en hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig te zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Norfolk Terriër een relatief gezond ras. Ze hebben echter net als alle hondenrassen bepaalde gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor kunnen zijn, waaronder heupdysplasie, patella-luxatie en oogproblemen. Het is belangrijk om een ​​Norfolk Terriër te kopen bij een gerenommeerde fokker die de gezondheid van de honden controleert en test op deze aandoeningen.

Verzorging

De Norfolk Terriër heeft een dubbele vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om hun vacht minstens één keer per week te borstelen om klitten en verwarde haren te voorkomen. Ze moeten ook af en toe worden getrimd om hun vacht netjes te houden.

Norfolk Terriërs zijn actief en hebben veel beweging nodig. Het is belangrijk om ze dagelijks uit te laten en te laten rennen en spelen. Ze kunnen ook baat hebben bij regelmatige training en sociale interactie met andere honden en mensen.

Terug naar blog
1 van 3