Newfoundlander - Pawsource

Newfoundlander

Geschiedenis

De Newfoundlander is een van de oudste hondenrassen ter wereld en komt oorspronkelijk uit Newfoundland, Canada. Dit ras werd in de 18e eeuw door Europese vissers naar het gebied gebracht om hen te helpen bij het vangen van vis en het slepen van boten. Het was al snel duidelijk dat de Newfoundlander niet alleen een goede werkhond was, maar ook een geweldige metgezel voor het hele gezin.

Karakter

De Newfoundlander staat bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Het zijn echte knuffelberen die dol zijn op aandacht en genegenheid. Deze honden zijn ook erg intelligent en kunnen goed worden getraind, maar soms hebben ze een eigen willetje. Omdat ze oorspronkelijk werden gefokt als werkhonden, hebben ze nog steeds een sterke werkethiek en zijn ze vaak heel geduldig en betrouwbaar. Ze zijn uitstekende zwemmers en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Newfoundlanders over het algemeen gezonde honden, maar zoals bij alle rassen zijn er bepaalde aandoeningen waar ze gevoelig voor kunnen zijn. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en maagkanteling. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen om de gezondheid van uw Newfoundlander te monitoren.

Verzorging

Vanwege hun dikke, waterdichte vacht hebben Newfoundlanderhonden regelmatig verzorging nodig. Dagelijks borstelen is belangrijk om de vacht gezond en glanzend te houden en klitten te voorkomen. Omdat ze een hoge aanleg hebben om te badderen, is het ook belangrijk om hun oren en plooien regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Daarnaast hebben ze veel beweging nodig en zijn ze vaak dol op zwemmen en wandelen in de buitenlucht.

Terug naar blog
1 van 3