Mountain Cur - Pawsource

Mountain Cur

De Mountain Cur is een veelzijdig hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de bergen van Kentucky en Tennessee in de Verenigde Staten. Deze hond werd gefokt om te helpen bij het jagen op kleine en grote spel, en om de boerderij te bewaken. Tegenwoordig staat de Mountain Cur bekend om zijn veelzijdigheid en loyaliteit aan zijn gezin. 

Geschiedenis

De Mountain Cur is ontstaan ​​in de Appalachen-bergen in de Verenigde Staten en is een van de oudste hondenrassen van Amerika. De voorouders van de Mountain Cur waren Europese honden die door kolonisten werden meegenomen. Deze honden werden vervolgens gekruist met lokale honden, waaronder de Virginia Stock Hound en de Blue Lacy, om de Mountain Cur te creëren.

De Mountain Cur werd gefokt om te jagen op een verscheidenheid aan wild, waaronder eekhoorns, wasberen, coyotes en wilde zwijnen. Deze hond was ook een uitstekende waakhond en werd vaak gebruikt om boerderijen te bewaken. Hoewel de Mountain Cur nog steeds wordt gebruikt voor de jacht, wordt hij tegenwoordig vaker gehouden als gezinshond vanwege zijn veelzijdige karakter en loyaliteit.

Karakter

De Mountain Cur staat bekend om zijn intelligentie, moed en loyaliteit. Deze hond is zeer aanhankelijk naar zijn gezin en is beschermend ten opzichte van zijn eigendommen. De Mountain Cur is ook een uitstekende jager en heeft een sterk ontwikkelde prooi-aandrijving. Het is belangrijk om te weten dat de Mountain Cur veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft om te gedijen. Deze hond heeft een stevige hand nodig bij de opvoeding en training, maar met de juiste aanpak kan de Mountain Cur een uitstekende gezinshond zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Mountain Cur een gezond ras, maar net als bij alle rassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor kunnen zijn. Een van de belangrijkste gezondheidsproblemen bij de Mountain Cur is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten zich niet goed ontwikkelen. Dit kan leiden tot pijn en artritis in de heupen. Het is ook belangrijk om de oren van de Mountain Cur goed schoon te houden om oorinfecties te voorkomen.

Verzorging

De Mountain Cur heeft een korte, gladde vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Deze hond hoeft slechts af en toe te worden geborsteld om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de nagels van de Mountain Cur regelmatig te knippen om overgroei te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3