Miniature American Shepherd - Pawsource

Miniature American Shepherd

Geschiedenis

De Miniature American Shepherd, ook wel bekend als de Mini Aussie, is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 60 en 70. Fokkers wilden een kleinere versie van de Australian Shepherd creëren die geschikt was voor het leven in de stad. Door selectief fokken van de kleinere exemplaren van de Australian Shepherd werd de Miniature American Shepherd geboren.

In 2015 werd het ras officieel erkend door de American Kennel Club (AKC) en kreeg het de status van "ras in ontwikkeling". Sindsdien is de populariteit van de Miniature American Shepherd blijven groeien, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook wereldwijd.

Karakter

De Miniature American Shepherd staat bekend om zijn intelligentie, vriendelijke aard en hoge energieniveau. Dit ras is zeer loyaal aan zijn eigenaar en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Vanwege hun hoge energieniveau hebben ze wel voldoende beweging en mentale stimulatie nodig om te voorkomen dat ze destructief gedrag gaan vertonen.

De Miniature American Shepherd is ook een uitstekende waakhond vanwege zijn waakzame aard en waarschuwend geblaf. Ze zijn echter niet agressief van aard, waardoor ze geen geschikte waakhond zijn voor mensen die op zoek zijn naar een agressieve bewaker.

Gezondheid

Over het algemeen is de Miniature American Shepherd een gezond ras met een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar. Zoals bij alle hondenrassen kunnen er echter gezondheidsproblemen voorkomen, waaronder heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is daarom belangrijk om uw Miniature American Shepherd regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze een gezonde levensstijl leiden.

Verzorging

De Miniature American Shepherd heeft een dubbele vacht die matig tot veel verhaart. Om klitten en klonten te voorkomen, moeten ze regelmatig worden geborsteld. Daarnaast moeten de nagels worden geknipt en de oren regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Het ras heeft een hoge energiebehoefte en heeft daarom voldoende beweging en mentale stimulatie nodig. Lange wandelingen, actieve spelsessies en gehoorzaamheidstraining zijn allemaal uitstekende manieren om uw Miniature American Shepherd actief en gezond te houden.

Terug naar blog
1 van 3