Middenslag Schnauzer - Pawsource

Middenslag Schnauzer

De Middenslag Schnauzer is een van de drie variëteiten van het Schnauzer-ras, naast de Dwergschnauzer en de Riesenschnauzer. Deze middelgrote hond is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en wordt gekenmerkt door zijn ruige uiterlijk en robuuste persoonlijkheid. 

Geschiedenis

De Middenslag Schnauzer is ontstaan ​​in de 19e eeuw in Duitsland. Ze werden oorspronkelijk gefokt als rattenjagers en beschermden boerderijen en koetsen tegen ongedierte. De Middenslag Schnauzer is een kruising tussen de Duitse Pinscher, de zwarte Duitse Poodle en de Grau Schnauzer. Het ras werd erkend door de American Kennel Club (AKC) in 1904 en wordt nog steeds gefokt als werkhond en gezelschapshond.

Karakter

De Middenslag Schnauzer staat bekend om zijn zelfverzekerdheid en vastberadenheid. Ze zijn energiek en hebben een natuurlijke neiging om te bewaken en te beschermen. Dit ras is intelligent en heeft veel mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Middenslag Schnauzers zijn uitstekende metgezellen voor gezinnen en hebben vaak een sterke band met hun eigenaar. Ze zijn beschermend en zullen hun familie altijd verdedigen als dat nodig is.

Gezondheid

Over het algemeen is de Middenslag Schnauzer een gezond ras. Net als alle honden zijn ze echter vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Middenslag Schnauzer is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten zich niet goed ontwikkelen en uiteindelijk artritis veroorzaken. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de tandheelkundige gezondheid van uw Middenslag Schnauzer, omdat ze vatbaar zijn voor tandsteen en tandvleesontsteking.

Verzorging

De Middenslag Schnauzer heeft een dikke, ruige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en matten te voorkomen. Een Middenslag Schnauzer moet ongeveer om de 8-12 weken worden getrimd om de vacht netjes te houden. Het is ook belangrijk om hun nagels te knippen en hun tanden regelmatig schoon te maken om tandheelkundige problemen te voorkomen. De Middenslag Schnauzer is een energiek ras en heeft veel beweging nodig. Lange wandelingen, spelen en rennen in een omheinde tuin zijn geweldige manieren om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

Terug naar blog
1 van 3