Middenslag Keeshond - Pawsource

Middenslag Keeshond

Geschiedenis

De Middenslag Keeshond is afkomstig uit Nederland en is ontstaan in de 17e eeuw. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als een waakhond op Nederlandse boten en binnenvaartschepen. De Keeshond is vernoemd naar Kees de jager, die bekend stond om het fokken van deze honden. Later werd het ras populair als gezelschapshond in Nederland en daarbuiten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het ras bijna uitgeroeid, maar dankzij de inspanningen van enkele toegewijde fokkers overleefde het ras.

Karakter

De Middenslag Keeshond is een intelligent, alert en speels ras. Ze hebben een natuurlijk instinct om te waarschuwen bij gevaar, waardoor ze goede waakhonden zijn. Deze honden zijn ook zeer aanhankelijk en loyaal aan hun gezin. Ze kunnen soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden, maar met de juiste socialisatie kunnen ze goed overweg met andere mensen en dieren. Keeshonden zijn van nature actief en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Gezondheid

De Middenslag Keeshond heeft over het algemeen een goede gezondheid en heeft geen specifieke gezondheidsproblemen die veel voorkomen in het ras. Echter, zoals bij alle hondenrassen, kunnen ze wel gevoelig zijn voor bepaalde ziekten en aandoeningen. Het is belangrijk om uw Keeshond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en om ervoor te zorgen dat ze op een uitgebalanceerd dieet staan en voldoende beweging krijgen.

Verzorging

De Middenslag Keeshond heeft een dichte, dubbele vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en overtollige vacht te voorkomen. Het is belangrijk om de vacht van uw Keeshond te borstelen vanaf een jonge leeftijd om ze te laten wennen aan de procedure. Keeshonden moeten ook regelmatig worden gebaad en hun nagels moeten worden geknipt. Omdat deze honden actief zijn, moeten ze ook regelmatig worden uitgelaten om te voorkomen dat ze ongewenst gedrag gaan vertonen.

Terug naar blog
1 van 3