Mastino Napoletano - Pawsource

Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Dit ras staat bekend om zijn indrukwekkende grootte en kracht, en zijn loyale en beschermende karakter.

Geschiedenis

De Mastino Napoletano vindt zijn oorsprong in Italië, waar hij al meer dan 2000 jaar wordt gefokt. Dit ras werd gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals bewaking en bescherming van eigendommen en mensen. Ook werden ze ingezet in oorlogen en als gladiatorhonden in het Colosseum van Rome. Tegenwoordig wordt de Mastino Napoletano voornamelijk als gezelschapshond gehouden.

Karakter

De Mastino Napoletano staat bekend om zijn beschermende en loyale karakter. Hij is zeer toegewijd aan zijn gezin en zal er alles aan doen om hen te beschermen. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, maar kan soms koppig zijn en een consequente opvoeding vereisen. De Mastino Napoletano kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, mits hij hier goed aan wordt blootgesteld en socialisatie krijgt.

Gezondheid

De Mastino Napoletano heeft een gemiddelde levensverwachting van 8 tot 10 jaar. Dit ras heeft een aantal gezondheidsproblemen waarop gefokt moet worden om de kans op deze problemen te verkleinen. Zo kunnen Mastino's last hebben van heup- en elleboogdysplasie, maagtorsie, oogproblemen en huidinfecties. Regelmatige controles bij de dierenarts en een gezond dieet zijn belangrijk om deze problemen te voorkomen of op tijd te ontdekken.

Verzorging

De Mastino Napoletano heeft weinig vachtverzorging nodig. Het is voldoende om hem af en toe te borstelen om dode haren te verwijderen. Wel kan dit ras last hebben van huidinfecties, dus een goede hygiëne is belangrijk. Het is belangrijk om regelmatig de nagels te knippen en de oren schoon te maken. Door zijn grootte en kracht heeft de Mastino Napoletano veel beweging nodig. Voldoende wandelen en spelen is dus belangrijk om hem gezond en fit te houden.

Terug naar blog
1 van 3