Mastín Español - Pawsource

Mastín Español

De Mastín Español, ook wel de Spaanse Mastiff genoemd, is een indrukwekkend hondenras dat zijn oorsprong vindt in Spanje. Deze hond is bekend om zijn enorme formaat en krachtige uitstraling, maar heeft ook een vriendelijk en loyaal karakter.

Geschiedenis

De Mastín Español heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De oorsprong van het ras is onduidelijk, maar het wordt verondersteld dat het ras afstamt van de Molosser, een oude hond die oorspronkelijk afkomstig was uit het Midden-Oosten. In de 10e eeuw werd de Mastín Español in Spanje geïntroduceerd door de Moren, die deze hond gebruikten als een waakhond en om hun kuddes te beschermen. Tijdens de Spaanse verovering van Amerika brachten Spaanse kolonisten de Mastín Español naar het nieuwe continent, waar het ras nog steeds voorkomt.

Karakter

Ondanks hun imposante formaat hebben Mastín Españols een rustig en geduldig karakter. Ze zijn zeer loyaal aan hun gezin en beschermen hen met hun leven. Deze hond heeft een hoogwaardige waakhondinstinct en zal waarschijnlijk blaffen en actie ondernemen als ze vreemden zien. Ze hebben echter wel een zachte en vriendelijke kant en zijn dol op hun gezin. Ze zijn ook uitstekend met kinderen en kunnen goed overweg met andere huisdieren als ze van jongs af aan worden gesocialiseerd.

Gezondheid

De Mastín Español is een relatief gezond ras, maar zoals bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Heupdysplasie en elleboogdysplasie komen vaak voor bij Mastín Españols, evenals hartaandoeningen en maagtorsie. Het is belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te plannen en eventuele gezondheidsproblemen te behandelen zodra ze zich voordoen.

Verzorging

De Mastín Español heeft een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en verharing te voorkomen. Ze hebben ook regelmatig lichaamsbeweging nodig, dus een dagelijkse wandeling is essentieel om ze fit en gezond te houden. Door hun grote omvang hebben Mastín Españols ook voldoende ruimte nodig om te bewegen en te spelen, dus een huis met een grote tuin of toegang tot openbare ruimtes is ideaal.

Terug naar blog
1 van 3