Mastín del Pirineo - Pawsource

Mastín del Pirineo

Als een van de oudste hondenrassen ter wereld, heeft de Mastín del Pirineo een rijke geschiedenis. Dit ras is afkomstig uit de Pyreneeën in het noorden van Spanje en is ontstaan ​​uit de behoefte aan een krachtige en robuuste hond die kuddes schapen en vee kon beschermen tegen roofdieren en dieven.

Geschiedenis

De Mastín del Pirineo is afkomstig uit de Pyreneeën, die het noorden van Spanje en het zuiden van Frankrijk scheiden. Het is een van de oudste hondenrassen ter wereld, waarvan de oorsprong teruggaat tot de tijd van de Romeinen. De hond werd oorspronkelijk gefokt om kuddes schapen en vee te beschermen tegen roofdieren zoals wolven en beren, evenals tegen dieven die zich wilden bemachtigen wat niet van hen was. Het ras werd geselecteerd op basis van zijn grootte, kracht, uithoudingsvermogen en onafhankelijkheid.

Karakter

De Mastín del Pirineo is een grote en sterke hond met een rustig en zelfverzekerd karakter. Het ras is intelligent, loyaal en zeer beschermend ten opzichte van zijn eigenaren en hun eigendommen. Deze honden hebben een hoge tolerantie voor kinderen en andere huisdieren, maar kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden. Vanwege hun onafhankelijke karakter hebben ze een consistente training en socialisatie nodig om hun beste gedrag te vertonen. De Mastín del Pirineo is niet bijzonder actief en heeft daarom geen hoge trainingsvereisten. Een dagelijkse wandeling en wat tijd om te ontspannen is voldoende.

Gezondheid

Over het algemeen is de Mastín del Pirineo een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 10-12 jaar. Zoals bij veel grote rassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor heupdysplasie en elleboogdysplasie. Deze aandoeningen kunnen worden voorkomen door het fokken met gezonde ouders en door ervoor te zorgen dat de hond niet te zwaar wordt. Bovendien moeten de ogen en oren van de hond regelmatig worden gecontroleerd om mogelijke problemen vroegtijdig te detecteren.

Verzorging

De Mastín del Pirineo heeft een dikke, dubbele vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en verwarde haren te voorkomen. In de lente en herfst verharen deze honden aanzienlijk en is extra verzorging nodig om het afstoten van de vacht te verminderen. Vanwege hun grootte en kracht hebben deze honden veel bewegingsruimte nodig. Ze kunnen binnen worden gehouden, maar hebben wel een grote tuin nodig waar ze zich kunnen strekken en rondlopen.

Terug naar blog
1 van 3