Manchester Terriër - Pawsource

Manchester Terriër

Geschiedenis

De Manchester Terriër is ontstaan in de 19e eeuw in Engeland en is gefokt om te jagen op ratten en konijnen. Het ras is ontstaan uit een kruising tussen de Black and Tan Terriër en de Whippet, wat resulteerde in een slanke en atletische hond met een scherpe neus en een geweldige prooidrift. In 1860 werd de Manchester Terriër voor het eerst tentoongesteld op een hondenshow in Engeland en in 1886 werd het ras erkend door de Kennel Club. Vandaag de dag wordt de Manchester Terriër nog steeds gebruikt voor de jacht, maar wordt ook vaak gehouden als gezelschapshond vanwege zijn vrolijke en aanhankelijke persoonlijkheid.

Karakter

De Manchester Terriër staat bekend om zijn energieke en intelligente karakter. Ze zijn zeer alert en hebben een uitstekend geheugen, wat hen zeer geschikt maakt voor training en gehoorzaamheidsoefeningen. Ondanks hun kleine formaat zijn ze niet bang aangelegd en zijn ze zeer beschermend naar hun eigenaar toe. Door hun jachtinstinct kunnen ze soms wat fel zijn naar andere dieren en daarom is het belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen. Over het algemeen zijn Manchester Terriërs uitstekende gezelschapshonden die graag bij hun eigenaar zijn en graag actief bezig zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Manchester Terriër een gezond ras. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar dit ras vatbaar voor is, zoals heupdysplasie, patella luxatie en glaucoom. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken en de gezondheid van uw hond in de gaten te houden om eventuele gezondheidsproblemen op tijd op te sporen.

Verzorging

De Manchester Terriër heeft een korte, glanzende vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Af en toe borstelen om losse haren te verwijderen is voldoende om hun vacht gezond en glanzend te houden. Het is belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen en hun nagels te knippen om problemen met hun gezondheid te voorkomen. Vanwege hun hoge energieniveau hebben Manchester Terriërs veel beweging nodig en moeten ze regelmatig worden uitgelaten.

Al met al is de Manchester Terriër een geweldig hondenras voor mensen die op zoek zijn naar een energieke en aanhankelijke hond met een scherp gevoel voor jagen en bescherming. Met de juiste training en verzorging kan deze charmante hond een trouwe metgezel zijn voor vele jaren.

Terug naar blog
1 van 3