Malshi - Pawsource

Malshi

Geschiedenis

De Malshi, ook bekend als de "Mal-Shi", is een hybride hondenras dat ontstaan is uit een kruising tussen de Maltezer en de Shih Tzu. Deze hondjes zijn relatief nieuw op het toneel en werden pas in de afgelopen decennia populair. De precieze oorsprong van het ras is onbekend, maar het wordt verondersteld dat de kruising in de Verenigde Staten is ontstaan.

Karakter

De Malshi staat bekend om zijn speelse en levendige karakter. Ze zijn vaak vriendelijk en aanhankelijk tegenover mensen en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Deze hondjes hebben een hoge energie en hebben veel beweging en stimulatie nodig om zich gelukkig en gezond te voelen. Het zijn slimme hondjes die gemakkelijk te trainen zijn en ze kunnen uitstekende waakhonden zijn. Malshi's hebben de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen en hebben daarom veel menselijke interactie en aandacht nodig.

Gezondheid

De Malshi is over het algemeen een gezond ras, maar ze kunnen vatbaar zijn voor bepaalde genetische aandoeningen die vaak voorkomen bij de Maltezer en de Shih Tzu. Dit omvat problemen zoals ademhalingsproblemen, oogproblemen en patella luxatie. Het is daarom belangrijk om uw Malshi regelmatig te laten controleren door een dierenarts en de nodige vaccinaties te laten geven.

Verzorging

Malshi's hebben een zachte en pluizige vacht die regelmatig moet worden verzorgd. Regelmatig borstelen en baden is essentieel om hun vacht in goede conditie te houden. Hun lange oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Malshi's hebben ook veel beweging nodig, dus dagelijkse wandelingen en speeltijd zijn belangrijk voor hun welzijn.

Terug naar blog
1 van 3