Leeuwhondje - Pawsource

Leeuwhondje

Geschiedenis

Het Leeuwhondje is een oud hondenras dat zijn oorsprong vindt in China. Het ras staat ook wel bekend als het Pekingeesje, omdat het oorspronkelijk gefokt werd voor de keizers van China. Het was een geliefd hondenras aan het keizerlijk hof en werd speciaal gefokt om klein te zijn en een dikke, wollige vacht te hebben. Tijdens de 19e eeuw werden enkele van deze honden naar Europa gebracht en werden ze populair bij de adel. Vandaag de dag is het Leeuwhondje een populaire gezelschapshond over de hele wereld.

Karakter

Het Leeuwhondje is een zeer aanhankelijke en liefdevolle hond. Ze zijn erg gehecht aan hun eigenaren en houden van knuffelen. Ze zijn ook waakzaam en blaffen graag om hun territorium te beschermen. Het ras kan echter wat eigenwijs zijn en heeft vaak een sterk karakter. Ze hebben ook een neiging tot verlatingsangst en kunnen destructief gedrag vertonen als ze te lang alleen gelaten worden.

Gezondheid

Over het algemeen is het Leeuwhondje een gezond ras. Ze hebben echter wel een aantal aandoeningen waar ze gevoelig voor zijn. Een van de meest voorkomende problemen is ademhalingsmoeilijkheden, vanwege de korte snuit van het ras. Ze kunnen ook last hebben van oogaandoeningen en patella luxatie, een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom schiet. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en eventuele problemen tijdig aan te pakken.

Verzorging

Het Leeuwhondje heeft een dikke, wollige vacht die veel verzorging vereist. Regelmatig borstelen en kammen is belangrijk om klitten te voorkomen. Het ras heeft ook een platte snuit, waardoor ze gevoeliger zijn voor oververhitting en ademhalingsproblemen. Het is belangrijk om ze op warme dagen voldoende verkoeling te bieden en niet te veel te laten bewegen. Het Leeuwhondje heeft ook gevoelige ogen en moet regelmatig worden gecontroleerd op eventuele irritaties.

Terug naar blog
1 van 3