lakeland terrier - Pawsource

lakeland terrier

Geschiedenis

De Lakeland Terrier is een hondenras dat afkomstig is uit de Lake District-regio van Engeland. Het is een van de oudste terriërrassen en is ontstaan uit kruisingen tussen de Old English Black and Tan Terrier en de Bedlington Terrier. De Lakeland Terrier werd gebruikt voor de jacht op ongedierte, zoals vossen en dassen, en later ook als waakhond en gezelschapshond. Het ras werd in 1921 officieel erkend door de Kennel Club in Engeland en is sindsdien populair geworden in vele landen over de hele wereld.

Karakter

De Lakeland Terrier staat bekend om zijn levendige en onafhankelijke karakter. Het zijn zeer intelligente honden die graag leren en snel nieuwe commando's oppikken. Ze zijn energiek en houden van spelen en rennen, maar zijn ook liefdevol en trouw aan hun baasjes. Ze hebben een sterk beschermend instinct en zijn goede waakhonden. Hoewel ze over het algemeen vriendelijk zijn naar andere honden en mensen, kunnen ze soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om de Lakeland Terrier op jonge leeftijd goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen in verschillende situaties.

Gezondheid

De Lakeland Terrier is over het algemeen een gezond ras met een gemiddelde levensduur van ongeveer 12-15 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waarvoor dit ras gevoelig kan zijn, waaronder heupdysplasie, patella luxatie en oogproblemen. Het is belangrijk om de Lakeland Terrier regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze een gezond dieet krijgen en voldoende beweging.

Verzorging

De Lakeland Terrier heeft een dubbele vacht die bestaat uit een dichte, ruwe bovenvacht en een zachte ondervacht. Ze verharen niet veel, maar hun vacht moet wel regelmatig worden geborsteld om klitten en klontjes te voorkomen. De vacht van de Lakeland Terrier moet ongeveer twee keer per jaar worden getrimd om deze in goede conditie te houden. Naast de vachtverzorging heeft de Lakeland Terrier ook voldoende beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Het is belangrijk om ze dagelijks uit te laten en ze de mogelijkheid te geven om te rennen en te spelen.

Terug naar blog
1 van 3