Kishu Ken - Pawsource

Kishu Ken

Geschiedenis

De Kishu Ken is een van de zes inheemse Japanse hondenrassen en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De honden werden oorspronkelijk gefokt om op wilde zwijnen en herten te jagen in de bergachtige gebieden van de Kii-bergketen in het zuiden van Japan. In de 20e eeuw werden de Kishu Ken-honden erkend als een officieel ras door de Japanse overheid en werden ze populair als gezelschapshonden en showhonden.

Karakter

Kishu Ken-honden staan bekend om hun trouwe en loyale karakter. Ze zijn moedig en hebben een hoog energieniveau, wat betekent dat ze graag actief zijn en veel beweging nodig hebben. Kishu Ken-honden zijn erg intelligent en kunnen gemakkelijk worden opgeleid, maar het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze goed gedrag vertonen rond andere honden en mensen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Kishu Ken-honden gezonde dieren, maar zoals bij alle rassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar eigenaren op moeten letten. Enkele van de gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij dit ras zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en allergieën. Het is belangrijk om uw Kishu Ken regelmatig te laten controleren door een dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te kunnen opsporen.

Verzorging

Kishu Ken-honden hebben een korte, dikke vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze hebben echter wel regelmatig borstelen nodig om hun vacht schoon en glanzend te houden. Het is belangrijk om de oren van uw Kishu Ken regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Dit ras heeft ook veel beweging nodig, dus zorg ervoor dat u uw Kishu Ken regelmatig uitlaat en voldoende beweging geeft.

Terug naar blog
1 van 3