Keeshond - Pawsource

Keeshond

Geschiedenis

De Keeshond, ook wel de Wolfspitz genoemd, is een van oorsprong Duits hondenras. Het ras werd al in de 17e eeuw gefokt en werd toen vooral gebruikt als waakhond op schepen en boerderijen. Later werd de Keeshond ook steeds meer een gezelschapshond. Het ras is vooral bekend geworden in Nederland, waar het ras erg populair is.

Karakter

De Keeshond staat bekend om zijn vrolijke, speelse karakter. Het ras is erg intelligent en leergierig, waardoor hij goed te trainen is. Keeshonden zijn erg loyaal aan hun baasje en zijn graag in de buurt van mensen. Het ras is daarnaast erg waakzaam en zal zijn baasje beschermen als dat nodig is. De Keeshond kan soms wel wat eigenwijs zijn en heeft daarom een baasje nodig die consequent en duidelijk is in de opvoeding.

Gezondheid

Over het algemeen is de Keeshond een gezond ras. Toch kan het voorkomen dat Keeshonden last krijgen van bepaalde erfelijke aandoeningen, zoals heupdysplasie en patella luxatie. Het is daarom belangrijk om bij het fokken van dit ras te letten op de gezondheid van de ouderdieren.

Verzorging

De Keeshond heeft een dikke, pluizige vacht die regelmatig geborsteld moet worden. Het is belangrijk om de vacht goed te verzorgen, omdat anders klitten kunnen ontstaan. Ook is het belangrijk om de nagels van de Keeshond regelmatig te knippen en de tanden goed te poetsen. Het ras heeft verder behoefte aan voldoende beweging en mentale uitdaging, zoals bijvoorbeeld hersenwerkjes.

Al met al is de Keeshond een vrolijke, intelligente en gezellige hond. Met de juiste opvoeding en verzorging kan dit ras een echte toevoeging zijn voor het gezin!

Terug naar blog
1 van 3