Jura Niederlaufhund - Pawsource

Jura Niederlaufhund

Geschiedenis

De geschiedenis van de Jura Niederlaufhund gaat terug tot de middeleeuwen, waar het ras voornamelijk werd gebruikt voor de jacht op groot wild zoals beren, herten en everzwijnen. In de 19e eeuw werd het ras echter aangepast voor de jacht op klein wild, en sindsdien is het een populair ras geworden in de Jura-regio.

De naam "Niederlaufhund" betekent "kleine lopende hond" en verwijst naar het vermogen van het ras om snel te rennen en langdurig te jagen. Tegenwoordig wordt de Jura Niederlaufhund voornamelijk gefokt als een gezelschapshond, maar wordt nog steeds gebruikt voor de jacht in sommige delen van Europa.

Karakter

De Jura Niederlaufhund heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter en is zeer loyaal aan zijn eigenaar. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een hond om te trainen als gezelschapshond of jachthond.

Dit ras is over het algemeen rustig en geduldig, maar kan soms eigenwijs zijn. Ze hebben veel beweging nodig en houden ervan om te rennen en te spelen. Dit maakt ze een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Jura Niederlaufhund een gezond ras met een gemiddelde levensduur van 12 tot 14 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar het ras gevoelig voor kan zijn, waaronder heupdysplasie, oogproblemen en epilepsie. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te controleren en een dierenarts te raadplegen als u zich zorgen maakt over hun gezondheid.

Verzorging

De Jura Niederlaufhund heeft een korte, dichte vacht die weinig onderhoud nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om hun vacht in goede conditie te houden en te voorkomen dat er klitten ontstaan. Het is ook belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen en hun oren schoon te maken om infecties te voorkomen.

Dit ras heeft veel beweging nodig en heeft de neiging om dik te worden als ze niet genoeg bewegen. Zorg ervoor dat uw Jura Niederlaufhund voldoende lichaamsbeweging krijgt, zoals wandelingen en spelen in de tuin.

Terug naar blog
1 van 3