Jura Laufhund - Pawsource

Jura Laufhund

Geschiedenis

De Jura Laufhund is afkomstig uit de Jura-bergen, een bergketen in het oosten van Frankrijk en Zwitserland. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt als een jachthond die in staat was om wild op te sporen en te achtervolgen in de ruige bergachtige terreinen van de Jura. Ze staan bekend om hun uithoudingsvermogen, scherpe neus en vastberadenheid om hun prooi te vinden. Dit ras is door de jaren heen steeds populairder geworden en is tegenwoordig een veel voorkomende hond in Frankrijk en Zwitserland.

Karakter

De Jura Laufhund heeft een vriendelijk en aanhankelijk karakter. Ze zijn loyaal aan hun eigenaar en hebben de neiging om goed met kinderen en andere huisdieren om te gaan. Het zijn echte jagers, en als zodanig hebben ze een hoog energieniveau en vereisen ze voldoende lichaamsbeweging. Deze honden zijn niet geschikt voor appartementen en hebben ruimte nodig om te rennen en te spelen. Ze zijn slim en kunnen soms eigenwijs zijn, dus consequente training is nodig om ervoor te zorgen dat ze gehoorzaam blijven.

Gezondheid

Over het algemeen is de Jura Laufhund een gezond ras met een gemiddelde levensduur van 12-14 jaar. Ze hebben echter wel een aantal gezondheidsproblemen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Dit ras kan vatbaar zijn voor heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn. Omdat ze een jachthond zijn, moeten hun oren regelmatig worden gecontroleerd om te voorkomen dat ze oorinfecties ontwikkelen.

Verzorging

De Jura Laufhund heeft een korte, dichte vacht die regelmatig geborsteld moet worden om losse haren te verwijderen. Deze honden hebben veel beweging nodig, dus dagelijkse wandelingen of joggen zijn noodzakelijk om te voorkomen dat ze destructief worden. Ze hebben een hoog jachtinstinct, dus ze moeten altijd aangelijnd worden gehouden als ze niet in een omheinde ruimte zijn. Het is belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen en om hun nagels regelmatig te knippen.

Terug naar blog
1 van 3