Japanse Terriër

Geschiedenis

De Japanse Terriër is een relatief jong ras, dat pas in de jaren 1920 in Japan werd ontwikkeld. Het ras is ontstaan door het kruisen van lokale Japanse rassen met de Engelse Toy Terriër. De Japanse Terriër werd oorspronkelijk gefokt als een gezelschapshond voor de Japanse aristocratie. Het ras werd ook gebruikt voor de jacht op ratten en muizen.

Karakter

De Japanse Terriër is een actieve en energieke hond. Hij is intelligent en gemakkelijk te trainen, maar kan soms eigenwijs zijn. Het ras staat bekend om zijn aanhankelijke en trouwe persoonlijkheid. Japanse Terriërs zijn uitstekende metgezellen voor actieve mensen en gezinnen. Ze zijn ook geweldige waakhonden en zullen hun familie beschermen als dat nodig is.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Japanse Terriërs gezonde honden. Er zijn echter een paar gezondheidsproblemen waar het ras vatbaar voor kan zijn, waaronder patella luxatie en oogproblemen. Het is belangrijk om uw Japanse Terriër regelmatig door een dierenarts te laten onderzoeken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te kunnen opsporen en behandelen.

Verzorging

De Japanse Terriër heeft weinig verzorging nodig. De vacht van de Japanse Terriër is kort en glad en vereist slechts af en toe borstelen. Japanse Terriërs moeten regelmatig worden uitgelaten en voldoende beweging krijgen om gezond en gelukkig te blijven. Het is ook belangrijk om de tanden van uw Japanse Terriër regelmatig te poetsen en zijn oren schoon te houden om infecties te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3