Japanse Spits - Pawsource

Japanse Spits

Geschiedenis

De Japanse Spits, ook wel bekend als de Nihon Supittsu, is een ras dat afkomstig is uit Japan. Het ras is ontstaan door het kruisen van verschillende Spits-rassen, waaronder de Samojeed, Chow Chow, Duitse Spitz en de witte Keeshond. De Japanse Spits werd aanvankelijk gefokt als gezelschapshond en als waakhond. In de jaren 1920 werd het ras door de Japanse Kennel Club officieel erkend en populairder onder de Japanse bevolking.

Karakter

De Japanse Spits staat bekend om zijn levendige, actieve en intelligente karakter. Het zijn speelse honden die graag bij hun eigenaren zijn en altijd in zijn voor een spelletje. De Japanse Spits is ook een zeer loyale en beschermende hond, waardoor het een uitstekende waakhond is. Het ras is zeer intelligent en heeft een hoog leervermogen. Het is daarom belangrijk om consequente training te geven, anders kan de hond eigenwijs en dominant worden.

Gezondheid

Over het algemeen is de Japanse Spits een gezond ras. Het is echter belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren op aandoeningen zoals heupdysplasie en oogaandoeningen. Door de witte vacht is de Japanse Spits ook vatbaar voor huidproblemen, zoals allergieën. Het is daarom belangrijk om de hond regelmatig te borstelen en te controleren op huidproblemen.

Verzorging

De Japanse Spits heeft een dikke, witte vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de hond minimaal een keer per week te borstelen om klitten te voorkomen en de vacht gezond te houden. Het baden van de hond moet echter beperkt worden, omdat de natuurlijke oliën van de huid anders uit balans kunnen raken. Het is ook belangrijk om de oren van de hond regelmatig schoon te maken en de tanden te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3