Japanse Spaniël - Pawsource

Japanse Spaniël

Geschiedenis

De Japanse Spaniël is afkomstig uit Japan en is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Er wordt gezegd dat deze hond al meer dan duizend jaar geleden in Japan werd gefokt. Oorspronkelijk werden Japanse Spaniëls gefokt als gezelschapshonden voor de Japanse adel. Tegenwoordig is het een populair huisdier over de hele wereld.

Karakter

De Japanse Spaniël staat bekend om zijn levendige, vrolijke en aanhankelijke karakter. Deze honden zijn erg sociaal en houden ervan om bij hun baasjes te zijn. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn vaak geschikt voor mensen die in een appartement wonen. Japanse Spaniëls zijn ook bekend om hun uitstekende gehoorzaamheid en trainbaarheid.

Gezondheid

Net als bij andere hondenrassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waar de Japanse Spaniël vatbaar voor kan zijn. Deze kunnen onder andere oogproblemen, allergieën en knieproblemen zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te controleren en te zorgen voor een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging

Japanse Spaniëls hebben een lange, zijdeachtige vacht die regelmatige verzorging nodig heeft om klitten en knopen te voorkomen. Het is belangrijk om de vacht van uw hond minstens twee keer per week te borstelen en te kammen. Het is ook belangrijk om de oren van uw hond schoon te houden om infecties te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3