Jack Russell Terriër - Pawsource

Jack Russell Terriër

Geschiedenis

De Jack Russell Terriër is vernoemd naar de Britse dominee John Russell, die in de 19e eeuw een passie had voor het fokken van terriërs voor de jacht op vossen en dassen. Hij wilde een hond fokken die snel en wendbaar was en die in staat was om in kleine holen te kruipen om zijn prooi te vangen. Hij kruiste verschillende terriërrassen om zijn doel te bereiken en zo ontstond de Jack Russell Terriër zoals we die nu kennen. De hond werd in eerste instantie gebruikt als jachthond, maar werd later ook populair als gezelschapshond vanwege zijn levendige en vrolijke karakter.

Karakter

De Jack Russell Terriër staat bekend om zijn energieke en actieve karakter. Hij heeft veel beweging nodig en is graag buiten. Hij is intelligent en leergierig en heeft veel mentale stimulatie nodig. Als je niet genoeg tijd hebt om met hem te spelen en te trainen, kan hij destructief worden en ongewenst gedrag vertonen. Hij is ook erg waaks en zal zijn baasje beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij een grote persoonlijkheid en kan hij soms eigenwijs zijn. Hij is echter ook liefdevol en aanhankelijk naar zijn baasje en kan goed omgaan met kinderen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Jack Russell Terriër een gezond ras, maar zoals bij elk hondenras kunnen er gezondheidsproblemen optreden. Enkele veelvoorkomende aandoeningen bij dit ras zijn patella luxatie, oorinfecties, allergieën en oogproblemen. Het is belangrijk om de gezondheid van je hond goed in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en preventieve zorg.

Verzorging

De vacht van de Jack Russell Terriër is kort en glad en vereist niet veel onderhoud. Het is voldoende om hem af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht glanzend te houden. Zijn nagels moeten regelmatig worden geknipt en zijn tanden moeten worden gepoetst om tandsteen en tandbederf te voorkomen. De Jack Russell Terriër heeft veel beweging nodig en moet dagelijks worden uitgelaten en gespeeld. Hij kan goed overweg met andere honden, maar kan soms achter katten en andere kleine dieren aanzitten vanwege zijn jachtinstinct.

Terug naar blog
1 van 3