Irish Soft Coated Wheaten Terrier - Pawsource

Irish Soft Coated Wheaten Terrier

Geschiedenis

De Irish Soft Coated Wheaten Terrier, ook wel bekend als de Wheaten Terrier, is een hondenras dat afkomstig is uit Ierland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor het bewaken van boerderijen en het beschermen van vee tegen ongedierte.

Het ras werd voor het eerst erkend door de Irish Kennel Club in 1937 en werd later erkend door de American Kennel Club in 1973. Sindsdien is het ras populair geworden als gezelschapshond en als showhond.

Karakter

De Wheaten Terrier staat bekend om zijn vriendelijke en levendige karakter. Ze zijn intelligent, speels en liefdevol en maken goede gezelschapshonden. Ze zijn ook erg loyaal aan hun eigenaren en kunnen waaks zijn tegenover vreemden.

Vanwege hun intelligentie zijn ze relatief gemakkelijk te trainen, maar ze hebben wel een sterke wil en hebben een consequente opvoeding nodig. Het is belangrijk om hen voldoende lichaamsbeweging te geven om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Wheaten Terriers over het algemeen gezonde honden. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor kunnen zijn, zoals heupdysplasie, nierproblemen en allergieën. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de fokker waar je jouw Wheaten Terrier koopt, de nodige gezondheidstesten heeft uitgevoerd op de ouderdieren.

Verzorging

De vacht van de Wheaten Terrier is zacht en zijdeachtig en heeft regelmatige verzorging nodig. Dagelijks borstelen en kammen is noodzakelijk om klitten te voorkomen en om de vacht in goede conditie te houden. Trimmen en plukken van de vacht is ook nodig om de vacht netjes te houden en om te voorkomen dat het te lang wordt.

Wheaten Terriers hebben ook regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven en om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze zijn actief en houden van wandelingen en spelen. Het is ook belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen en hun nagels te knippen.

Terug naar blog
1 van 3