Irish Glen of Imaal Terrier - Pawsource

Irish Glen of Imaal Terrier

Geschiedenis

De Irish Glen of Imaal Terrier is een van de vier terriërrassen die afkomstig zijn uit Ierland. Ze werden gefokt in de Wicklow Mountains in County Wicklow, waar ze werden gebruikt om ongedierte te bestrijden en als waakhond. Deze honden werden ook gebruikt om karren te trekken, en sommige mensen beweren dat de Irish Glen of Imaal Terrier in feite de enige terriër is die ooit als werkpaard is gebruikt.

Karakter

De Irish Glen of Imaal Terrier staat bekend om zijn vastberadenheid, moed en toewijding aan zijn eigenaar. Hoewel ze misschien een beetje terughoudend zijn ten opzichte van vreemden, zijn deze honden liefdevol en loyaal jegens hun familie. Ze hebben een sterke prooidrift, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren met andere dieren. Ze zijn ook intelligent en leergierig, dus het is belangrijk om ze mentaal uit te dagen met training en spelletjes.

Gezondheid

Over het algemeen zijn de Irish Glen of Imaal Terriers gezonde honden. Er zijn echter een paar aandoeningen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Patella luxatie, heupdysplasie en allergieën komen vaak voor bij dit ras. Het is ook belangrijk om hun oren schoon en droog te houden om oorinfecties te voorkomen.

Verzorging

De Irish Glen of Imaal Terrier heeft een dichte vacht die weinig onderhoud nodig heeft. Een wekelijkse borstelbeurt en een bad om de paar maanden zijn meestal voldoende om de vacht gezond en glanzend te houden. Omdat deze honden van nature actief zijn, is het belangrijk om ze dagelijks te laten bewegen om overgewicht te voorkomen.

Terug naar blog
1 van 3