Ierse Wolfshond - Pawsource

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een van de grootste hondenrassen ter wereld en heeft een imposant voorkomen. Maar achter deze indrukwekkende verschijning schuilt een zachtaardige en liefdevolle metgezel.

Geschiedenis

De Ierse Wolfshond vindt zijn oorsprong in Ierland, waar hij al duizenden jaren geleden als jachthond werd gebruikt. Het ras was voornamelijk in handen van de Ierse adel en werd gebruikt om op groot wild zoals herten, wolven en beren te jagen. Naarmate het aantal wilde dieren in Ierland afnam, raakte het ras in verval. Rond de 17e eeuw waren er nog maar weinig Ierse Wolfshonden over. Gelukkig werd het ras nieuw leven ingeblazen door een aantal fokkers in de 19e eeuw. Vandaag de dag is de Ierse Wolfshond een populaire gezelschapshond en showhond, maar hij heeft nog steeds zijn oorspronkelijke jachtinstinct.

Karakter

De Ierse Wolfshond staat bekend om zijn vriendelijke en rustige karakter. Het zijn echte knuffelberen die graag bij hun baasjes zijn. Ondanks hun imposante formaat zijn het echte huishonden en kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Door hun jachtinstinct is het wel belangrijk om ze goed te socialiseren. Een goed gesocialiseerde Ierse Wolfshond kan prima overweg met andere honden, maar kan soms wel wat terughoudend zijn naar vreemden. Het zijn intelligente honden die graag leren en gevoelig zijn voor de stemmingen van hun baasjes.

Gezondheid

De Ierse Wolfshond is over het algemeen een gezond ras, maar heeft wel enkele erfelijke aandoeningen waarop gelet moet worden. Zo komen bijvoorbeeld heupdysplasie, hartritmestoornissen en maagtorsie regelmatig voor. Ook is het belangrijk om op de voeding te letten, aangezien de Ierse Wolfshond gevoelig kan zijn voor groeipijnen. Het is daarom aan te raden om een Ierse Wolfshond pup bij een erkende fokker te kopen die de ouders heeft laten testen op erfelijke aandoeningen.

Verzorging

De Ierse Wolfshond heeft een dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de grootte van de hond bij de verzorging. Zo hebben ze bijvoorbeeld een groter bed nodig en moeten de nagels regelmatig geknipt worden. Het is ook belangrijk om op de voeding te letten en de hond voldoende beweging te geven. Ondanks hun grootte hebben ze niet heel veel beweging nodig, maar ze hebben wel voldoende ruimte nodig om te kunnen rennen en spelen.

Terug naar blog
1 van 3