Hygenhund - Pawsource

Hygenhund

Geschiedenis

De Hygenhund is vernoemd naar zijn fokker, de Noorse jager en fokker, Hygen. Het ras werd ontwikkeld in de jaren 1800 door Hygen en enkele andere fokkers door het kruisen van verschillende jachthondenrassen, waaronder de Beagle, Harrier, Foxhound en enkele Scandinavische rassen.

Het doel was om een ​​hond te fokken die goed zou zijn in het jagen op klein wild, zoals konijnen en hazen, in de Noorse bossen. De Hygenhund werd al snel populair bij jagers en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen, intelligentie en vastberadenheid tijdens de jacht.

Karakter

De Hygenhund is een zeer actieve hond die houdt van bewegen en buiten zijn. Hij is energiek en intelligent en heeft veel mentale en fysieke stimulatie nodig om tevreden te zijn. Dit ras is ook zeer sociaal en houdt van gezelschap van zowel mensen als andere honden. Het is een trouwe hond die zijn familie beschermt en verdedigt.

Vanwege zijn jachthondenafkomst is de Hygenhund gefokt om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen tijdens de jacht. Hierdoor kan het soms eigenwijs zijn, maar met de juiste training en socialisatie kan het een geweldige gezinshond zijn.

Gezondheid

Over het algemeen is de Hygenhund een gezond ras met een levensverwachting van ongeveer 12 jaar. Zoals bij elk ras kunnen echter bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen, waaronder heupdysplasie, elleboogdysplasie en oorinfecties.

Het is belangrijk om de Hygenhund regelmatig te laten controleren door een dierenarts en de nodige vaccinaties en preventieve behandelingen te geven.

Verzorging

De vacht van de Hygenhund is kort en dicht en vereist weinig verzorging. Het is voldoende om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. De oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om oorinfecties te voorkomen.

De Hygenhund is een actieve hond die regelmatig beweging en mentale stimulatie nodig heeft. Het is belangrijk om de hond voldoende uit te laten en hem de mogelijkheid te geven om te rennen en te spelen. Het is ook belangrijk om de hond te trainen en te socialiseren om een ​​gehoorzame en goed aangepaste huisgenoot te krijgen.

Terug naar blog
1 van 3