Grote Zwitserse Sennenhond - Pawsource

Grote Zwitserse Sennenhond

Geschiedenis

De Grote Zwitserse Sennenhond, ook wel bekend als de Grosser Schweizer Sennenhund, is een groot hondenras dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Het ras is ontstaan uit een kruising tussen inheemse honden en de Molossers die door de Romeinen werden geïntroduceerd. De Grote Zwitserse Sennenhond werd voornamelijk gebruikt als veedrijver, waakhond en als trek- en lasthond.

In de late 19e eeuw begon de Zwitserse Kennel Club met het bijhouden van de stamboom van de Grote Zwitserse Sennenhond. Sindsdien is het ras populair geworden als gezelschapshond en als werkhond.

Karakter

De Grote Zwitserse Sennenhond is een vriendelijke en loyale hond. Het ras staat bekend om zijn intelligentie, gehoorzaamheid en aanpassingsvermogen. Grote Zwitserse Sennenhonden zijn over het algemeen rustig en zelfverzekerd, maar kunnen ook waaks en beschermend zijn als dat nodig is.

De Grote Zwitserse Sennenhond heeft een natuurlijke neiging om te bewaken en te beschermen. Het is belangrijk om de hond op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen, zodat hij goed kan omgaan met andere mensen en dieren. Met de juiste opvoeding kan de Grote Zwitserse Sennenhond een geweldige metgezel zijn voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Grote Zwitserse Sennenhond een gezond ras. Zoals bij veel grote hondenrassen, zijn heup- en elleboogdysplasie veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende beweging krijgt en een gezond dieet krijgt om overgewicht te voorkomen.

Bij het kopen van een Grote Zwitserse Sennenhond is het belangrijk om te controleren of de fokker de juiste testen heeft uitgevoerd op de ouderdieren. Dit kan ervoor zorgen dat de kans op erfelijke gezondheidsproblemen wordt verkleind.

Verzorging

De vacht van de Grote Zwitserse Sennenhond is kort en dicht, en heeft een mooie glans. Het is belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en om de vacht glanzend te houden. Baden is niet vaak nodig, omdat de vacht van de Grote Zwitserse Sennenhond van nature waterafstotend is.

Terug naar blog
1 van 3