Grote Keeshond - Pawsource

Grote Keeshond

Geschiedenis

De Grote Keeshond, ook bekend als de Wolfspitz, is een oud ras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland en dat al meer dan 2000 jaar bestaat. Het ras was oorspronkelijk gefokt als waakhond en was zeer populair bij Duitse edelen. In de 18e en 19e eeuw werd het ras steeds populairder en verspreidde het zich over Europa en Noord-Amerika. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de populariteit van het ras in Duitsland echter sterk verminderd vanwege de associatie met Duitse nationalisme.

Karakter

De Grote Keeshond is een zeer intelligente, zelfverzekerde en waakzame hond. Ze hebben een sterke persoonlijkheid en zijn zeer loyaal aan hun gezin. Dit ras kan echter ook onafhankelijk zijn en kan soms een beetje eigenzinnig zijn. Over het algemeen zijn Grote Keeshonden zeer sociale dieren en kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben echter wel behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie om gezond en gelukkig te blijven.

Gezondheid

Over het algemeen is de Grote Keeshond een gezond ras. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Zo hebben sommige Grote Keeshonden last van heupdysplasie, oogproblemen en allergieën. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te controleren en de nodige medische zorg te bieden wanneer dat nodig is.

Verzorging

De Grote Keeshond heeft een dikke, pluizige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en klonten te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun vacht schoon en droog te houden, omdat dit kan helpen bij het voorkomen van huidproblemen. Grote Keeshonden hebben ook regelmatige lichaamsbeweging nodig en moeten worden getraind en gesocialiseerd om gezond en gelukkig te blijven.

Terug naar blog
1 van 3